Последни новини
Home / Законът / Министерство на правосъдието предлага нормативни изменения срещу измамите с автомобили и източване на ДДС

Министерство на правосъдието предлага нормативни изменения срещу измамите с автомобили и източване на ДДС

Defakto.bg

Министерството на правосъдието предлага пълномощните за моторни превозни средства и тези за представителство пред Националната агенция по приходите (НАП) да бъдат достъпни за справка в единната информационна система на нотариусите „Единство“ за да се избегнат злоупотребите с тях. Промените, предвидени в Наредба  № 32 от 1997 г. за служебните архиви на нотариусите и нотариалните кантори днес бяха публикувани за обществено обсъждане, посочават от МП.

Предлаганите изменения ще дадат възможност за потвърждаване на автентичността на представените пълномощни, като по този начин ще се възпрепятства възможността за извършване на документни измами.

Предлага се още в регистъра да се включва информация за пълномощни за извършване на действия на разпореждане с моторни превозни средства, както и документ с нотариално удостоверени подписи, с който се оттеглят такива пълномощни. Това ще е естествено продължение на наличната информация от договорите за прехвърляне на собствеността на моторни превозни средства.  Целта е да се  постигне по-голяма правна сигурност и стабилност в гражданския оборот.

Справката за автентичност на пълномощно за извършване на действия пред Националната агенция за  приходите ще дава възможност за предотвратяване на данъчни правонарушения, особено тези, свързани с неправомерно възстановяване на данък върху добавената стойност чрез документни измами за получаване на данъчен кредит.

Подробности тук

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Красимир Мазгалов, ССБ: Политиците не се отказват да владеят съдебната система като собствен инструмент

„Изненадващ е начинът, по който парламентът прие да извади следствието от прокуратурата. Това е съществена …

Отлагат погребението на Ангел Христов, проверяват как е влязъл в страната, без да е бил задържан

Прокуратурата образува две разследвания по смъртта на Христов Проверяват се обстоятелствата, при които единият от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − eleven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.