Последни новини
Home / Законът / Под надзора на Европейската прокуратура ГДБОП и ДАНС влязоха в топлофикациите на София и още шест области

Под надзора на Европейската прокуратура ГДБОП и ДАНС влязоха в топлофикациите на София и още шест области

Defakto.bg

Специализирана полицейска операция на ГДБОП и ДАНС се провежда на територията на София, София-област, Перник, Велико Търново, Габрово, Русе и областите Кюстендил, Хасково, Стара Загора и Бургас, съобщи NOVA.   Мащабната операция се провежда в 10 области в страната.

По информация на БНР rзвършват се действия по разследване на множество адреси, както и на ТЕЦ “Бобов дол”, ТЕЦ “Брикел”, ТЕЦ “Марица 3”, както и топлофикациите в градовете Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас.    Според бившия министър на околната среда и водите Борислав Сандов сред проверяваните тецове са всички въглищни централи, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки –  ТЕЦ „Брикел“, ТЕЦ „Бобов дол“, ТЕЦ „Марица 3“, ТЕЦ „Република“ в Перник и ТЕЦ „Сливен“.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е потвърдил пред  БТА в Габрово, че в България в момента се провежда акция на Европейската прокуратура.

От доста време работим по темата под ръководството и с указанията на Европейската прокуратура. Аз съм удовлетворен от нивото на взаимодействието тук. Имаше инициатива, която вярвам, че скоро ще приключи, да подпишем споразумение с Европейската прокуратура, което да урегулира още по добре отношенията ни. Не мога вляза в конкретика, нека ви я даде Европейската прокуратура, редно и правилно е така. Нашата работа е свършена, свършена е прецизно. В края на всичките действия прокуратурата ще даде подробности„.

About De Fakto

Проверете също

Неделно: Срещу Сарафов се водела „мръсна война“, Гешев бил „заплашван“, Ясен Тодоров – следен от „хора и автомобили“

За страховите преживявания поотделно съобщиха главният прокурор Гешев, заместникът му Борислав Сарафов и заместникъкт на …

Калин Калпакчиев: Приетият механизъм за контрол върху дейността на главния прокурор е сериозен позитив

Партиите започват да осъзнават, че политически манипулируемата прокуратура се обръща срещу тях Трябва да гледаме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.