Последни новини
Home / Законът / Европейската прокуратура проверява разходването на европейски средства за ремонта столичния „Граф Игнатиев“

Европейската прокуратура проверява разходването на европейски средства за ремонта столичния „Граф Игнатиев“

Defakto.bg

 

Европейската прокуратура проверява ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев“  – това заяви   регионалният министър Иван Шишков пред БНТ. Тя е изискала от Министерството на регионалното развитие и благоустройството цялата документация по образуваната от ведомството проверка на ремонта

Във връзка със започнала проверка от Европейската прокуратура преди около месец и половина, миналият понеделник при нас бяха прокурори, дали сме цялата кореспонденция и преписка, свързана с ремонтите на „Граф Игнатиев“, каза той.   Проверките са свързани с начина, по който са изразходвани и ще бъдат изразходвани европейските средства и парите, които ще бъдат изплатени на Столична община, въпреки че част от извършения ремонт не е качествен.  Като пример той посочи кръстовището с ул. „Иван Шишман“, където имало пропадания на места,  обясни той.

При проверките, които правим по автомагистралите, открихме, че липсват сантиметри от асфалта, каза още министърът.  Според него голяма част от пътищата ни, строени преди седем – осем години, са за основен ремонт.

Къде е отишъл асфалтът трябва други институции да проверят,  посочи той. „Касае се за проблем, който не е свързан с един строеж, а с един период. Периодът на строителство на магистралите в България през последните седем – осем години е свързан изцяло с липса на асфалт“, отбеляза още  Иван Шишков.

Изглежда Eвpoпeйcĸaтa пpoĸypaтypa в Coфия активизира работата си след съобщения  за кадрови проблеми в нея.  В пoнeдeлниĸ под нейн надзор бяха  извъpшени  дeceтĸи пpeтъpcвaния и дeйcтвия пo paзcлeдвaнe нa възмoжнa измaмa cъc cиcтeмaтa зa тъpгoвия нa EC c eмиcии пapниĸoви гaзoвe, ĸaтo възмoжнитe зaгyби ca зa милиoни eвpo, cъoбщиxa oт oфиca нa ЕРРО  в Люĸceмбypг.

Частно дружество, което отговаря за проверката на емисиите на парникови газове на топлоелектрическите централи и топлофикациите в България, е разследвано за предполагаемо представяне на фалшифицирани доклади на компетентните национални органи„, уточни  прокуратурата на Кьовеши.

Фактите говорят, че определени хора на високи постове в държавата са разпъвали чадър над фалшифицирането на данни за парникови емисии или най-малкото не са проверили съмнителни сделки. Това заяви пред БНР Тодор Галев от Центъра за изследване на демокрацията.

„Опираме до това, което наричаме „завладяване на държавата от частни интереси„.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Красимир Мазгалов, ССБ: Политиците не се отказват да владеят съдебната система като собствен инструмент

„Изненадващ е начинът, по който парламентът прие да извади следствието от прокуратурата. Това е съществена …

Отлагат погребението на Ангел Христов, проверяват как е влязъл в страната, без да е бил задържан

Прокуратурата образува две разследвания по смъртта на Христов Проверяват се обстоятелствата, при които единият от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − 10 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.