Последни новини
Home / Законът / За четвърти път съдът отказа промяна на мярката за неотклонение и остави в ареста 62-годишния военен, застрелял хладнокръвно съседа си до Женския пазар

За четвърти път съдът отказа промяна на мярката за неотклонение и остави в ареста 62-годишния военен, застрелял хладнокръвно съседа си до Женския пазар

Defakto.bg
Константин Дамов

Окончателно Константин Дамов, обвиняем за убийството на съсед в края на 2022 г. близо до „Женския пазар“, остава в ареста. Това определи тричленен състав на Апелативен съд – София. Така съдът потвърди изцяло определението на първоинстанционния Софийски градски съд.

Налице са всички законни  основания за това определение, посочи съдът. Обвинението на бившия военен Дамов е за тежко умишлено престъпление, налице е обоснованото предположение, че той е извършител на престъплението, за което е обвинен. За това има събрани достатъчно доказателства – видеозаписи, свидетелски показания, експертизи. Деянието на Дамов и начинът, по който е извършено – 1 изстрел в гърба и три контролни в главата на жертвата, е с изключително висока обществена опасност, съобщават от съда.

В тази връзка е налице и опасността той да извърши друго престъпление, ако му бъде наложена по-лека мярка. Вън от това данните за влошеното здравословно състояние на извършителя не сочат опасност от пребиваването му в ареста.

Три пъти досега магистратите отхвърлиха исканията на защитата за по-лека мярка с мотивите че обвиняемият е агресивен и има опасност да извърши нови престъпления. Днес, за четвърти път съдът не уважи искането за по-лека мярка.

41-годишният Иво Андреев беше убит заради спор за монтиране на допълнителна врата в кооперация до Женския пазар в столицата след междусъседска война, продължила няколко години.

Приятелката на убития, която е и майка на двете му деца, твърди, че след като убил Иво, обвиняемият Константин Дамов ѝ казал, че тя е следващата. Посочи и друг случай на агресия от страна на обвиняемия. Разказа, че когато била бременна в 4-тия месец, Дамов я ритнал в корема.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване.

About De Fakto

Проверете също

Доц. Киселова: Правото на мнение на гражданите е нещо по- различно от изказванията на главния прокурор като публична фигура

Възможно е до края на другата седмица Гешев да бъде отстранен, допусна конституционалистът „През цялото …

СЕС: Кога пътниците няма да си получат допълнителните разноски, направени след анулиран полет от превозвача

    Полет за връщане ( репатриране), организиран в контекста на мярка за консулска помощ, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.