Последни новини
Home / Законът / Меморандум за сътрудничество по наказателноправните въпроси подписаха главните прокурори на България и Азербайджан  

Меморандум за сътрудничество по наказателноправните въпроси подписаха главните прокурори на България и Азербайджан  

Defakto.bg

 

Меморандум за сътрудничество между прокуратурите на Република България и Република Азербайджан са подписали а главните прокурори на двете страни Иван Гешев и Камран Алиев, съобщи ПРБ .  Документът предвижда засилване на сътрудничеството между прокуратурите при предотвратяване дейността на организираната престъпност с трансграничен характер, обмяната на информация, опит и добри практики, както и провеждането на изследователски дейности в сферата на наказателноправната материя. Двустранният документ ще позволи подобряване на комуникацията между прокуратурите.

Подписването на меморандума се състоя на церемония в столицата на Азербайджан – Баку, в рамките на официалното посещение на главния прокурор Иван Гешев и водената от него делегация на Прокуратурата на Република България.

„В България имате не само колеги, а и приятели“, обърна се Иван Гешев към своя домакин след подписването на меморандума. „Ако работим само формално, това ще даде възможност на престъпниците да са пред нас, затова е нужно по-добро партньорство“, посочи Гешев и уточни, че то е особено важно в борбата с трансграничната престъпност.

От своя страна Камран Алиев приветства подписването на документа, който отваря нов етап в отношенията между двете институции. „Така ще работим още по-интензивно срещу нарушаването на закона и в защита на интересите на гражданите“, каза азербайджанският главен прокурор. По думите му за успешното сътрудничество от съществено значение е и човешкият фактор.

Главният прокурор Иван Гешев отправи покана към Камран Алиев да посети България.

Предстои българската делегация, в която участват зам.-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов и говорителят на главния прокурор Сийка Милева, да се запознае с работата на Главна дирекция „Антикорупция“ при главния прокурор на Азербайджан.

 

About De Fakto

Проверете също

Неделно: Срещу Сарафов се води „мръсна война“, Гешев бил „заплашван“, Ясен Тодоров – следен от „хора и автомобили“

За страховите преживявания поотделно съобщиха главният прокурор Гешев, заместникът му Борислав Сарафов и заместникът на …

Калин Калпакчиев: Приетият механизъм за контрол върху дейността на главния прокурор е сериозен позитив

Партиите започват да осъзнават, че политически манипулируемата прокуратура се обръща срещу тях Трябва да гледаме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − 10 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.