Последни новини
Home / Законът / Министър Зарков инспектира софийския затвор, общо затворниците в София са 1004

Министър Зарков инспектира софийския затвор, общо затворниците в София са 1004

Defakto.bg

 

Министърът на правосъдието Крум Зарков инспектира днес затвора в София. Двамата с главния директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов направиха обиколка на корпуса на най-стария и голям затвор в страната и разговаряха с лишени от свобода.

Министърът проведе среща в параклиса и с отец Сергей, като се запозна на място с активната дейност на свещенослужителя на затвора и провежданата от него религиозна подкрепа на лишените от свобода. Той разгледа още библиотеката и фитнес-залата за спортни занимания на закрито, се казва в съобщение  на МП.

В момента в корпуса на затвора са настанени 495 лишени от свобода, при капацитет 679. Общо затворниците в София, включително тези в общежитията „Кремиковци“ и „Казичене“ , са 1004.

В затвора се настаняват лишени от свобода от София-град и София-област и осъдени чужди граждани, както и задържани по реда на НПК лица.

Началникът на затвора ст. комисар Васил Кордев информира министър Зарков, че за лишените от свобода се организират различни културно-информационни и спортни дейности. Голям процент от тях са включени в обучителни и образователни дейности.

Социалната дейност с осъдените е насочена към реализиране на мероприятия, свързани с оценка на правонарушителите. Провежда се и специализирана индивидуална и групова работа. Активно е сътрудничеството с НПО-та, които подпомагат възпитателния процес чрез специализирани програми и други.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Красимир Мазгалов, ССБ: Политиците не се отказват да владеят съдебната система като собствен инструмент

„Изненадващ е начинът, по който парламентът прие да извади следствието от прокуратурата. Това е съществена …

Отлагат погребението на Ангел Христов, проверяват как е влязъл в страната, без да е бил задържан

Прокуратурата образува две разследвания по смъртта на Христов Проверяват се обстоятелствата, при които единият от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + twelve =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.