Последни новини
Home / Законът / На първа инстанция: Осъдиха на 20 години „лишаване от свобода“ жена, опитала да убие 3-месечното си момченце

На първа инстанция: Осъдиха на 20 години „лишаване от свобода“ жена, опитала да убие 3-месечното си момченце

Defakto.bg

Окръжен съд – София е наложил 20 години „лишаване от свобода на М.Б. (на 21 години), обвинена от  Окръжна прокуратура – София за извършен  опит за умишлено убийство на 3 – месечното си малолетно момченце.    Тежкото престъпление е квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 2, т. 4, пр. 2, т. 5, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. Съобщението е на прокуратурата, мотиви за присъдата не са посочени.

От съобщението се разбира, че към м. ноември 2020 г. подсъдимата М.Б. живеела в с. Скравена, област София. Вечерта на 24.11.2020 г. тя провела телефонен разговор с бащата на децата си, по време на който двамата се скарали. Плачът на 3-месечния й син С.Б.  допълнително я ядосал.  Тя го доближила и с ноктите на ръката го наранила по бузата. Вдигнала го и силно го ударила в леглото. Продължила да нанася удари по цялото тяло на детето, в това число и по главата, удряйки го в таблата на металното легло, сочат от прокуратурата.

Свидетелите на случилото – майката и сестрата на подсъдимата, направили опит да я спрат. Незабавно бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип констатирал тежкото състояние на малолетното дете. Пострадалият бил транспортиран до УМБАЛСМ „Пирогов“, където му била извършена спешна оперативна интервенция.

От заключението на съдебномедицинската експертиза станало ясно, че на 3-месечния С.Б.  е причинена закрита черепно-мозъчна травма, която неминуемо би довела до смърт без своевременното прилагане на високоспециализирана медицинска помощ, се казва в съобщението.

Подсъдимата е осъдена да заплати и неимуществени щети, причинени на малолетното дете  в размер на 50 000 лева.

Присъдата не е влязла в сила и може да бъде обжалвана в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.

About De Fakto

Проверете също

Единодушно Пленумът на ВСС допусна за обсъждане второто предложение за отстраняване на Гешев  (допълнена)

Главният прокурор: Не мислете, че като минат през прокуратурата няма да дойдат и за вас …

Адв. Петър Славов: За политическите права на хората с увреждания

  Адв. Петър Славов,  член на Висшия адвокатски съвет със съвещателен глас,  докторант по „Конституционно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen + 6 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.