Последни новини
Home / Законът / Гл. прокурор Иван Гешев обсъжда в Израел противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм

Гл. прокурор Иван Гешев обсъжда в Израел противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм

Defakto.bg

Делегация на прокуратурата на България, водена от главния прокурор Иван Гешев, е на работно посещение в Държавата Израел, съобщава пресцентърът на ПРБ. В делегацията  участват завеждащият отдел „Международен“ при Върховна касационна прокуратура Цветомир Йосифов и заместник-директорът на Национална следствена служба Ясен Тодоров.

Визитата е по покана на Федерацията на ционистите в България, член на Международната ционистка организация.  Проактивната роля на прокуратурата при противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм са сред акцентите в работните срещи, които българската делегация ще има в Израел.

Програмата на посещението включва среща с представители на магистратурата в Израел и силите за сигурност. Главният прокурор Иван Гешев ще разговаря и с Роберт Сингер, председател на Центъра за израелско влияние и член на ръководството на Движението за противодействие на антисемитизма, във връзка с водещия принос на прокуратурата по недопускане провеждането на т.нар. „Луковмарш“ в българската столица. В контекста на 80-ата годишнина от спасяването на  българските евреи Иван Гешев ще се срещне и с представители на българската общност в Израел.
Поредицата от срещи на българската делегация включва посещение на Министерство на външните работи и Кнесета на Държавата Израел, се казва в съобщението.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

За мен е привилегия да пристъсвам на Общото събание на адвокатите в България – това …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.