Последни новини
Home / Законът / Демерджиев: С връщането на хартиената бюлетина се увеличиха опитите да се манипулира вотът

Демерджиев: С връщането на хартиената бюлетина се увеличиха опитите да се манипулира вотът

Defakto.bg

Изборният процес приключи без сериозни инциденти, успяхме да се справим със задачата да осигурим сигурността на изборите. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев при представяне пред медиите на обобщени данни за действията на полицията по време на подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание.

По думите му образуваните досъдебните производства за изборни нарушения са два пъти повече спрямо предходните избори.

Стана ясно, че действително с връщането на хартиената бюлетина се увеличават опитите да се манипулира вотът,  каза Демерджиев.

Притесненията ни се сбъднаха в две посоки. От една страна, стана ясно, че действително с връщането на хартиената бюлетина се увеличиха опитите да се манипулира вота. Противодействахме успешно на тези практики, като досъдебните производства при тези избори са два пъти повече спрямо предходните„, каза Демерджиев.

Второто притеснение, което споделихме, когато кампанията започна, беше, че често в списъците се включват лица, познати на полицията, като такива, които се занимават с практики по купуване на гласове. И на тези избори имаше такава тенденция„, допълни той.

Демерджиев отправи апел към партиите внимателно и прецизно да проверяват хората, които включват в списъците, защото в противен случай остава впечатлението, че се включват хора, за да получат имунитет и да извършват тази дейност безпроблемно.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров заяви, че са проведени стотици специализирани операции в последния месец. Образувани са 143 досъдебни производства, полицията е отработила над 800 явни сигнала и около 500 оперативни сигнала. Задържани са 126 души, добави той.

About De Fakto

Проверете също

Доц. Киселова: Правото на мнение на гражданите е нещо по- различно от изказванията на главния прокурор като публична фигура

Възможно е до края на другата седмица Гешев да бъде отстранен, допусна конституционалистът „През цялото …

СЕС: Кога пътниците няма право да си получат допълнителните разноски, направени след анулиран полет от превозвача

    Полет за връщане ( репатриране), организиран в контекста на мярка за консулска помощ, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine + eleven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.