Последни новини
Home / Гостува ни / Д-р Николай Михайлов с предупреждение: Бойко Борисов е майстор да превърне своята платформа в ешафод за „ДБ“ и „ПП“

Д-р Николай Михайлов с предупреждение: Бойко Борисов е майстор да превърне своята платформа в ешафод за „ДБ“ и „ПП“

Defakto.bg

Българските политически племена никога няма да се откажат от вот. ГЕРБ е почвата – те не се появява отляво и отдясно, а никнат отдолу. Борисов по произход е във висша степен фолклорен човек – по силует, по умения да разговора. В предизборната кампания обикаля и разговаря с хората.

Хората в „Продължаваме промяната“ не са почва и земя, а са въздух – друга стихия, долитат отдалече и имат кратко изтъняла дори симулирана връзка с почвата. Това заяви в предаването „Лице в Лице“ психиатърът д-в Николай Михайлов, който коментира писхологията на избирателя и политическите партии.

И още :

… Нека да им кажа на ПП и ДБ, че те ще бъдат подмамени, може би да влязат в някакъв тип коалиция, формална или проформа  от Бойко Борисов, който е майстор на задушаването на коалиционния партньор в прегръдка. Той има такова специфично умение да превръща своята платформа в ешафод за коалиционния партньор. В последна сметка той ще заведе донякъде, ще го докара до местните избори и там ще се опита да се разправи с тези хора един път завинаги, като преди това ги дискредитира през коалиционното им решение за собствения им електорат. Красив план.

Бойко Борисов може да бъде критикуван по всички  посоки и с основание, но той е едно живо свидетелство, както се изрази проф. Пламен Киров, че лидерът на опозицията не трябва да бъде арестуван при никакви обстоятелства. Той е  едно гигантско обвинение, дори провинение на политическата несръчност на тези двама души, специално на единия от тях. Този абортирал арест прави автентичното коалиционно взаимодействие  между тези хора крайно невероятно, освен ако не предположим , че Бойко Борисов ще  води през собствената си платформа към ешафода на Кирил Петков и Асен Василев  един път за винаги. Тези хора са застрашени  от окончателен партиен фалит по аналогия с НДСВ, защото те имат в природата си нещо мимолетно – въздушно, долетяло тука, някаква сезонна история, свързана с лесно доказуемо предположение,  че става дума за своеобразен бизнес проект за корпоративен рейд.

Нека кажа така – хората, които не гласуват,   имат повече здрав разум от тези, които са в балона на собствената партийна логика, защото те са изтръгнати от реалността. Тези хора (политиците) обслужват един партиен проект, една фантазма, която се нарича политическа логика.  Тя е крайно егоцентрична, тя представлява едно нарцистично образувание, което тиранично въздейства върху собствените си подчинени в партията

Аз мисля, че тези здравомислещите имат две неща наум днес – хлябът, защото усещат, че той може да бъде изложен на риск в широкия смисъл на думата и не е въпрос само на физиологическо  насищане – хлябът се  отнася и до начина по който живееш с близките си. Защото този хляб се отнася преди всичко за близките ми и после за мен.  Това трябва  да бъде известно на политиците. И второ – те имат интуиция ,   усет за мира.  Те не са военнолюбиви, те искат мир, защото знаят,  че този конфликт ( войната в Украйна) , който мобилизира цяла армия или нещо подобно  от военнолюбци, които фантазират военна победа на терен, не може да се случи.  Това може само да ескалира до ядрен конфликт.

Хората знаят,  че има такава заплаха и затова реагират по следния  здравомислещ начин –   искат гаранции за мира и втори път – за хляба.

Пълният коментар тук

About De Fakto

Проверете също

Калин Калпакчиев: Приетият механизъм за контрол върху дейността на главния прокурор е сериозен позитив

Партиите започват да осъзнават, че политически манипулируемата прокуратура се обръща срещу тях Трябва да гледаме …

Андрей Янкулов: Срещу европейското правосъдие стои консерватизмът на българската наказателнопроцесуална мисъл

Вероятно ще коментирам по-подробно приетите вчера (петък, 26  май) от парламента промени в НПК и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + fifteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.