Последни новини
Home / Законът / ВСС напомня условията за провеждане на конкурсите за младши съдии, младши прокурори и младши следователи

ВСС напомня условията за провеждане на конкурсите за младши съдии, младши прокурори и младши следователи

Defakto.bg
  Във връзка с насрочените за 09 април (неделя), 29 април (събота) и 30 април (неделя) 2023 г. писмени изпити по обявените конкурси за младши съдии, за младши прокурори и за младши следователи,  ВСС уведомява  всички кандидати, че влизането в сградата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се осъществява САМО откъм ул. „Св. Климент Охридски” № 6, през бариерата на вътрешния двор, вход – Централен корпус, като влизането на автомобили не е позволено.

 Достъпът на кандидатите до зали 255, 272 и 292 ще бъде възможен от 7:30 часа съгласно публикуваното в раздела на съответния конкурс разпределение, при регистриране на участниците по азбучен ред (собствено име) и с начало на изпита 09:00 часа. Пропускателният режим ще се осъществява от Главна дирекция „Охрана” към Министерство на правосъдието.

Кандидатите следва да спазват реда и условията за провеждане на писмените изпити, регламентирани в Раздел ІІІ на Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт.

Според Наредбата, в изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства. Организаторите по провеждането на конкурса нямат ангажимент за осигуряване съхранението на мобилни телефони или други технически устройства, в случай, че такива бъдат намерени в тях след проверката с металдетектори от служителите на съдебна охрана.

Във връзка със забраната, предвидена в Наредба №1/09.02.2017 г., с която не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика, явяващите се на изпита кандидати трябва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата следва да бъде ограничена от самия кандидат по начин, непозволяващ ползването ѝ.

Провеждане на конкурсния изпит

Писменият изпит продължава 5 астрономически часа, като в тях не се включва времето за прочитане и записване или раздаване на казуса/ите и теста.

Кандидатите могат да пишат само на подпечатаната страна на белия лист. Номерирането на страниците се допуска само в горния десен ъгъл, като печатът остава в долния десен ъгъл. В беловата не се допускат корекции, зачертавания и поставянето на каквито и да било други отличителни знаци. При необходимост, кандидатите получават допълнителни листове от квесторите.

След приключване на работата си по казуса и теста или изтичане на времето на изпита всеки кандидат попълва предварително предоставения фиш и го запечатва в малък непрозрачен плик.

Писмената работа (казусът/сите, тестът, беловата, прегънатата на две чернова) се запечатва собственоръчно от кандидата в голям плик, в който се поставя и запечатаният малък плик. В този вид кандидатът я предава на комисията, срещу подпис в присъствения списък на регистраторите.

About De Fakto

Проверете също

Неделно: Срещу Сарафов се води „мръсна война“, Гешев бил „заплашван“, Ясен Тодоров – следен от „хора и автомобили“

За страховите преживявания поотделно съобщиха главният прокурор Гешев, заместникът му Борислав Сарафов и заместникът на …

Калин Калпакчиев: Приетият механизъм за контрол върху дейността на главния прокурор е сериозен позитив

Партиите започват да осъзнават, че политически манипулируемата прокуратура се обръща срещу тях Трябва да гледаме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − twelve =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.