С това бе  сложен край на заседанието за деня. Рашидов посегна да удари и звънеца, но бе възпрян с дружни възгласи – ако бе ударил звънеца, това щеше да означава разпускане на НС. Така на практика, до избор на председател, днешното заседание на парламента ще продължи и утре, а може би и в следващите дни, както това стана в 48-ото Народно събрание.

„Първата партия получава председателя на парламента“, коментира лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов в кулоарите на парламента. И допълни, че от ситуацията трябва да се срамуват тези, които не спазват парламентарната етика. „Всеки, който иска нещо различно, а това явно е нова мода, ще бъде обсъдено„, добави Борисов.

  По-рано  депутатите положиха клетва и изслушаха на крака химните на България и на Европейския съюз – само групата на „Възраждане“  остана седнала при изпълнението на „Ода на радостта“.   Традиционните изказвания направиха и председателите на 6-те парламентарни партии в НС.

Народът желае от политиците стабилно правителство, заяви в обръщението си Вежди Рашидов и добави, че народът все повече живее с чувството за липса на сигурност. Той добави, че обществото желае стабилно правителство, което да върне спокойствието на всички.