Последни новини
Home / Законът / ВСС: Решенията за повишаване на 13 съдии в гражданската колегия на ВКС и 17 във ВАС са обнародвани в „ДВ“

ВСС: Решенията за повишаване на 13 съдии в гражданската колегия на ВКС и 17 във ВАС са обнародвани в „ДВ“

Defakto.bg

Висшият късебен съвет съобщи, че в „Държавен вестник“, бр. 35 от 18 април 2023 г., са обнародвани решенията на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет за обявяване на:

– конкурс за повишаване в длъжност и заемане на 13 (тринадесет) длъжности „съдия“ във Върховен касационен съд-гражданска колегия;

– конкурс за повишаване в длъжност и заемане на 17 (седемнадесет) длъжности „съдия“ във Върховен административен съд.

В 14-дневен срок от датата на обнародване на решенията, до 02.05.2023 г. включително, кандидатите могат да подават заявления за участие в конкурсите.

Заявленията и приложените към тях документи се подават лично от кандидата или от писмено упълномощен негов представител в администрацията на Висшия съдебен съвет,  по електронен път с квалифициран електронен подпис и  чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на Висшия съдебен съвет.  Заявления, подадени след срока, не се разглеждат.

При подаване на заявлението по пощата определяща е датата на пощенското клеймо (датно клеймо) при изпращането. Кандидатите, подали документи по електронен път, следва да подпишат заявлението си за участие с квалифициран електронен подпис и да НЕ изпращат същите и на хартиен носител.

Необходимите за попълване образци, утвърдени с Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, са публикувани на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Красимир Мазгалов, ССБ: Политиците не се отказват да владеят съдебната система като собствен инструмент

„Изненадващ е начинът, по който парламентът прие да извади следствието от прокуратурата. Това е съществена …

Отлагат погребението на Ангел Христов, проверяват как е влязъл в страната, без да е бил задържан

Прокуратурата образува две разследвания по смъртта на Христов Проверяват се обстоятелствата, при които единият от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.