Последни новини
Home / Законът / Инспекторатът на ВСС до магистратите: Срокът за подаване на ежегодните имуществени декларации е до 15 май

Инспекторатът на ВСС до магистратите: Срокът за подаване на ежегодните имуществени декларации е до 15 май

Defakto.bg

 

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ИВСС) напомня на съдиите, прокурорите и следователите, че съгласно чл. 175в, ал. 1, т. 2 от Закона за съдебната власт (ЗСВ) декларациите за имущество и интереси по чл. 175а, ал. 1, т. 1 ЗСВ се подават ежегодно до 15 май – за предходната календарна година. Срокът за подаване на декларациите за 2022 г. изтича  на 15.05.2023 г. (понеделник).

Имуществените декларации се подават пред ИВСС:

  1. на хартиен носител, придружени с копие на електронен носител (CD или USB флаш памет), чрез използването на един от следните способи:

– лично в служба ,,Регистратура“ на ИВСС – всеки работен ден от  09:00 ч. до 17:30 ч., – по пощата, – чрез пощенската кутия на ИВСС, монтирана до входната врата на сградата на Инспектората в  София, ул. ,,Георг Вашингтон“ № 17 или по електронен път, подписани с квалифициран електронен подпис според изискванията на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги, чрез изпращане на e-mail: [email protected].

Имуществените декларации се подават по нов образец, утвърден от главния инспектор на ИВСС, достъпен на интернет страницата на ИВСС,  раздел ,,Образци“, на адрес: http://www.inspectoratvss.bg/document/941.

Указанията за попълване и подаване на имуществените декларации са достъпни на интернет страницата на ИВСС, раздел ,,Образци“, на адрес: http://www.inspectoratvss.bg/document/931.

Едновременно с имуществената декларация може да се подават  и декларации-съгласие за разкриване на банкова тайна от лицата, чието имущество се декларира от магистратите, от техните съпрузи или от лицата, с които се намират във фактическо съжителство на съпружески начала, и от ненавършилите пълнолетие деца.

Декларациите-съгласие се подават по утвърдени от главния инспектор образци, достъпни на интернет страницата на ИВСС, раздел ,,Образци“, на адрес: http://www.inspectoratvss.bg/bg/page/149, без да е необходима нотариална заверка на подписа на декларатора.

 За да бъде облекчен процеса по приемане на имуществените декларации и предотвратяване струпването на хора в служба ,,Регистратура“ на ИВСС през последния месец на срока , Инспекторатът призовава магистратите  да подават декларациите си по пощата, чрез пощенската кутия на ИВСС или по електронен път, се казва в съобщението на ИВСС.

About De Fakto

Проверете също

Неделно: Срещу Сарафов се води „мръсна война“, Гешев бил „заплашван“, Ясен Тодоров – следен от „хора и автомобили“

За страховите преживявания поотделно съобщиха главният прокурор Гешев, заместникът му Борислав Сарафов и заместникът на …

Калин Калпакчиев: Приетият механизъм за контрол върху дейността на главния прокурор е сериозен позитив

Партиите започват да осъзнават, че политически манипулируемата прокуратура се обръща срещу тях Трябва да гледаме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.