Последни новини
Home / Законът / По пет обвинения прокуратурата поиска 22 и половина години затвор за Георги Семерджиев

По пет обвинения прокуратурата поиска 22 и половина години затвор за Георги Семерджиев

Defakto.bg

Прокуратурата поиска 22 и половина години затвор за Георги Семерджиев за катастрофата на столичния булевард „Черни връх“, в която на 5 юли миналата година загинаха две млади жени.

Прокуратурата поиска също  да бъдат изплатени по 150 хил. лв. за всеки от гражданските ищци – близките на жертвите, както и да плати над 37 хил. лв. разноски по делото.

Според обвинението и  петте престъпления, за които му е повдигнато обвинение, са доказани – той е обвинен за нарушаване на закона за движение по пътищата с автомобил с фалшиви немски регистрационни табели, за шофиране след употреба на наркотици и без шофьорска книжка, за причиняване смъртта на две млади жени и лека телесна повреда на таксиметров шофьор. За различните престъпления прокуратурата поиска да бъдат наложени различни наказания като най-тежкото от тях е 15 г. затвор за причинената смърт на двете млади жени.

Наблюдаващият прокурор поиска това наказание да бъде увеличено с 1/2 заради множеството утежняващи вината обстоятелства – Семерджиев е карал след употреба на наркотици, без книжка, имал е множество предишни нарушения, бил е осъждан за хулиганство и притежание и разпространение на наркотици, шофирал е с висока скорост, минал е на червено и е избягал от мястото на катастрофата, не е опитал да помогне, а се е укрил. Според прокуратурата наказание от 15 г. затвор не е достатъчно да го превъзпита, заради което наказанието му трябва да бъде увеличено с 1/2.

Делото продължава с пледоариите на останалите страни в процеса. След това съдия Стефан Милев трябва да обяви решението си.

About De Fakto

Проверете също

СЕС: Кога пътниците няма право да си получат допълнителните разноски, направени след анулиран полет от превозвача

    Полет за връщане ( репатриране), организиран в контекста на мярка за консулска помощ, …

Комисията „Панайотов“ в МП класира трима от 10-те кандидати за съдия в Европейския съд по правата на човека

Омбудсманът Диана Ковачева, съдия Галя Вълкова от Софийския градски съд и бившият директор на Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − nineteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.