Последни новини
Home / Законът / Имало нагласа Стою Стоев от „Продължаваме промяната“ да оглави правната комисия в НС

Имало нагласа Стою Стоев от „Продължаваме промяната“ да оглави правната комисия в НС

Defakto.bg

Депутатът от коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ Стою Стоев вероятно ще поеме първи председателството над парламентарната комисия по правни въпроси, пише  „Дневник“,  като се позова на свои източници.  Номинацията му обаче трябвало да  бъде одобрена на заседание на парламентарната група този следобед.

Стоев би  заемал позицията само три месеца, след като миналата седмица ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ постигнаха споразумение за ротационно председателство на парламента и на правната комисия.

Ако след три месеца НС  още работи, той ще бъде заместен от представител на ГЕРБ, а пък на мястото на настоящия председател на парламента Росен Желязков ще застане Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“.

Правната комисия с днешна дата е  особено важна с оглед постигнатото споразумение между ГЕРБ и коалицита ПП- ДБ за разглеждане на оспорования   законопрект за механизма за  резследване на   главния прокурор,  за антикорупционния закон, домашно насилие и още ред други.

Председателят и съставът на правната комисия, а и на всички останали комисии, ще бъдат избрани, след като бъде приет правилника за работа на 49-ото Народно събрание. Проектът на правилник вече е изготвен и се очаква да влезе в пленарната зала още утре.

Стою Стоев беше депутат в 47-ото и 48-ото Народно събрание от „Продължаваме промяната“, като и в двете бе член на комисията по конституционни и правни въпроси. След вота на 2 април влезе като депутат в 49-ия парламент от Пловдив-област.

Той е завършил право в „Нов български университет“ през 2017 г., работи като адвокат от 2019 г.  Очакванията за този пост бяха свързани с името на бившия министър на правосъдието Надежда Йорданова, но коалицията е взела друго  решение.   Стоев  е „автор и съвносител на редица законодателни инициативи, сред които законопроектът за противодействие на корупцията“,  пише в партийната му визитка, сочи  изданието.

About De Fakto

Проверете също

СЕС: Кога пътниците няма право да си получат допълнителните разноски, направени след анулиран полет от превозвача

    Полет за връщане ( репатриране), организиран в контекста на мярка за консулска помощ, …

Комисията „Панайотов“ в МП класира трима от 10-те кандидати за съдия в Европейския съд по правата на човека

Омбудсманът Диана Ковачева, съдия Галя Вълкова от Софийския градски съд и бившият директор на Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen + eight =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.