Последни новини
Home / Законът / Указания до участниците в конкурсните изпити за младши прокурори и младши следователи на 29 и 30 април

Указания до участниците в конкурсните изпити за младши прокурори и младши следователи на 29 и 30 април

Defakto.bg

 

По  повод   насрочените за 29 април (събота) и 30 април (неделя) 2023 г. писмени изпити по  конкурсите за младши прокурори и за младши следователи,  ВСС уведомява всички кандидати, че влизането в сградата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се осъществява САМО откъм ул. „Св. Климент Охридски” № 6, през бариерата на вътрешния двор, вход – Централен корпус, като влизането на автомобили не е позволено.

Достъпът на кандидатите до зали 255, 272 и 292 ще бъде възможен от 7:30 часа съгласно публикуваното в раздела на съответния конкурс разпределение, при регистриране на участниците по азбучен ред (собствено име) и с начало на изпита 09:00 часа. Пропускателният режим ще се осъществява от Главна дирекция „Охрана” към Министерство на правосъдието.

Кандидатите следва да спазват реда и условията за провеждане на писмените изпити, регламентирани в Раздел ІІІ на Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт. Съгласно Наредбата, в изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства. Организаторите по провеждането на конкурса нямат ангажимент за осигуряване съхранението на мобилни телефони или други технически устройства, в случай, че такива бъдат намерени в тях след проверката с металдетектори от служителите на съдебна охрана.  Традиционно на кандидатите не  се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика.

 Провеждане на конкурсния изпит

Писменият изпит продължава 5 астрономически часа, като в тях не се включва времето за прочитане и записване или раздаване на казуса/ите и теста.

Кандидатите могат да пишат само на подпечатаната страна на белия лист. Номерирането на страниците се допуска само в горния десен ъгъл, като печатът остава в долния десен ъгъл. В беловата не се допускат корекции, зачертавания и поставянето на каквито и да било други отличителни знаци. При необходимост, кандидатите получават допълнителни листове от квесторите.

След приключване на работата си по казуса и теста или изтичане на времето на изпита всеки кандидат попълва предварително предоставения фиш и го запечатва в малък непрозрачен плик.

Писмената работа (казусът/сите, тестът, беловата, прегънатата на две чернова) се запечатва собственоръчно от кандидата в голям плик, в който се поставя и запечатаният малък плик. В този вид кандидатът я предава на комисията, срещу подпис в присъствения списък на регистраторите.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Красимир Мазгалов, ССБ: Политиците не се отказват да владеят съдебната система като собствен инструмент

„Изненадващ е начинът, по който парламентът прие да извади следствието от прокуратурата. Това е съществена …

Отлагат погребението на Ангел Христов, проверяват как е влязъл в страната, без да е бил задържан

Прокуратурата образува две разследвания по смъртта на Христов Проверяват се обстоятелствата, при които единият от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + six =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.