Последни новини
Home / Законът / Апелативният съд в Букурещ е отхвърлил искане на „Евроинс“ срещу отнетия лиценз на българската компания

Апелативният съд в Букурещ е отхвърлил искане на „Евроинс“ срещу отнетия лиценз на българската компания

Defakto.bg
Дворецът на правосъдието в Букурещ

Апелативният съд в Букурещ отхвърли искането на „Евроинс“ за спиране на решението за отнемане на лиценза, съобщиха румънските медии. Това е вторият отказ в рамките на седмица.Апелативният съд в Букурещ отхвърли искането на „Евроинс“  срещу отнемане на лиценза, съобщиха румънските медии. Това е вторият отказ в рамките на седмица, съобщава БТА.

На 17 март румънският финансов надзорен орган ASF отне лиценза на „Евроинс Румъния на българската компания „Еврохолд“ заради  „признаци на неплатежоспособност“ с твръдението, че  има констатиран недостиг на средства за осигуряване на покритие на изискванията за платежоспособност.

Според румънските власти в „Евроинс Румъния“ е констатиран недостиг на средства за осигуряване на покритие на изискванията за платежоспособност (т.нар. SCR, или Solvency Capital Requirement) още към 30 юни 2022 г. и той се е запазил и към 30 септември. За възстановяване на показателя над минимума от 100% са нужни 2,19 млрд. леи (над 445 млн. евро).

„Съдът потвърждава законосъобразността и основателността на мерките, предприети от Органа за финансов наздор (ASF)“, отбелязва  местното издание  „Диджи 24. “

Медиите съобщават още, че от 17 март до 23 април Застрахователният гаранционен фонд е получил 8939 претенции за изплащане на щети от страна на потенциални кредитори на „Евроинс Румъния“. От тях Застрахователният гаранционен фонд е приел 6317.

В същия период Застрахователният гаранционен фонд е получил 54 590 искания за плащания. От тях са регистрирани 16 743 искания за изплащане на обезщетения/възнаграждения, както и 6140 искания за възстановяване на премии. Регистрирани са общо 22 883 искания.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Красимир Мазгалов, ССБ: Политиците не се отказват да владеят съдебната система като собствен инструмент

„Изненадващ е начинът, по който парламентът прие да извади следствието от прокуратурата. Това е съществена …

Отлагат погребението на Ангел Христов, проверяват как е влязъл в страната, без да е бил задържан

Прокуратурата образува две разследвания по смъртта на Христов Проверяват се обстоятелствата, при които единият от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty + 13 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.