Последни новини
Home / Законът / 550 кандидати за 19 длъжности „младши прокурор“ в 14 районни прокуратури се явиха на писмен изпит в университета

550 кандидати за 19 длъжности „младши прокурор“ в 14 районни прокуратури се явиха на писмен изпит в университета

Defakto.bg

В аудитории№в  272, № 292 и № 255 на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се провежда писмения изпит в  конкурс за заемане на 19 длъжности „младши прокурор “ в 14 районни прокуратури, обявен от  Прокурорската колегия на ВСС.

От допуснатите до участие в конкурса 781 кандидати, на писмения изпит се явиха 550.

В 09,00 ч., в зала № 272, в присъствието на членовете на конкурсната комисия и на кандидати от трите аудитории, е изтеглен казуса по наказателноправни науки, както и теста по Право на Европейския съюз в областта на правата на човека, които кандидатите ще решават.

Писменият изпит продължава 5 астрономически часа, като в тях не се включва времето за прочитане и раздаване на казуса и теста.

Кандидатите, получили оценка не по-ниска от много добър „4,50“, както на казуса, така и на теста, ще бъдат допуснати до устен изпит.

Резултатите от писмения изпит ще бъдат обявени на общодостъпно място в сградата на Висшия съдебен съвет и на интернет страницата на ВСС в тридневен срок от подписването на протокола от комисията.

Снимки:  пресслужба на ВСС

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ана Велкова: За мнозинството от ВАдвС е важен резултатът, пътят до него няма значение

  За мнозинството от ВАдвС е важен резултатът, пътят до него няма значение. И ако в …

Следи от шпионски софтуер в Брюксел: Елена Йончева и Натали Лоазо са били подслушвани

 Депутатите от Европарламента откриха в телефоните си зловреден софтуер, което предизвика тревога за поверителната работа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.