Последни новини
Home / Законът / Президенът с поздравление за 1 май: Демокрацията е немислима без социална справедливост

Президенът с поздравление за 1 май: Демокрацията е немислима без социална справедливост

Defakto.bg
Представители на КНСБ блокираха за кратко Орлов мост в София. Акцията под лилавите знамена на Конфедерацията е под надслов „За правото на сдружаване и достойни заплати!“. Президентът на синдиката Пламен Димитров заяви, че синдикалистите настояват за спешно приемане на бюджета за 2023 г. и че в страната има нагласа за ефективни протести. КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие от 11:00 ч. от пл. “Света Неделя” до музей “Земята и хората”, където от 12:30 ч. започва концерт “Рок за труда”.  От синдиката обявяват „война на безобразните условия на труд в България“. 

В Световния ден на труда и международната работническа солидарност, благодаря на всички хора, които със своята енергия, ум и почтен труд, въпреки всички трудности, градят достойно бъдеще за своите семейства, нашето общество и България. Честит Първи май!„, написа в поздравление президентът Румен Радев  по случай 1 май – Ден на труда и на международната работническа солидарност.

Демокрацията и развитото общество са немислими в отсъствието на социална справедливост. Без осъзнатото и ежедневно отстоявано разбиране, че успехът може да е общ, само ако се гради на честен труд, посочва той.

Нормираният работен ден, здравното осигуряване, платеният отпуск и пенсиите днес са права, извоювани с цената на много жертви. Тяхното качество и спазването им са показател за зрелостта на обществото ни. Наша обща задача е да отстояваме каузата на социалната справедливост, така че българите уверено да планират и градят своето бъдеще в собствената си държава„, се казва в поздравелнието му.

Кризите през последните години и последиците от войната в Украйна засегнаха дълбоко обществото ни и изостриха социалните неравенства. Затова дълг на всички институции е да уважават и пазят резултатите от труда на българите и да не ги разхищават. Само солидарни и сплотени, работейки за интересите на България, можем успешно да преодолеем изпитанията на днешния и на утрешния ден„, изтъкна Радев.

 

About De Fakto

Проверете също

Калин Калпакчиев: Приетият механизъм за контрол върху дейността на главния прокурор е сериозен позитив

Партиите започват да осъзнават, че политически манипулируемата прокуратура се обръща срещу тях Трябва да гледаме …

Андрей Янкулов: Срещу европейското правосъдие стои консерватизмът на българската наказателнопроцесуална мисъл

Вероятно ще коментирам по-подробно приетите вчера (петък, 26  май) от парламента промени в НПК и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve − 10 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.