Последни новини
Home / Актуално / Михаил Екимджиев: Призовавам Сарафов да подаде оставка – той трябва да опровергава лъжата, не да я утвърждава

Михаил Екимджиев: Призовавам Сарафов да подаде оставка – той трябва да опровергава лъжата, не да я утвърждава

Defakto.bg

„Продължаваме промяната – Демократична България“ поиска оставката на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов заради т.нар. „атентат“ срещу Иван Гешев, който коалицията определя като инсценировка. От ПП- ДБ поискаха също  разследването по делото да бъде отнето от НСлС, ръководена от зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, тъй като то няма да е всестранно, пълно и обективно.  По-рано в петък вътрешният министър Иван Демерджиев от парламентарната трибуна оповести, че  главният прокурор на 1 май, когато избухна взрива,  е бил сам  автомобила –   без  членове на семейството му.

Версиите , че той  пътувал заедно със семейството си, което е  било застрашено, до този момент не бяха опровергавани нито от прокуратурата, нито от следствието.

Оставката на директора на НСлС Сарафов поиска и адвокат Михаил Екемджиев заради  технологията на лъжата, с която бяха   облъчени българските граждани.

Първоначалното ми предположение, че т.нар. атентат срещу Гешев е нескопосана инсценировка, беше  базирано на множеството подобни  водевилни сценарий, разиграни от него и приближенитему в ръководството на прокуратурата. Имам предвид конкретно делото за държавен преврат,  което беше образувано през лятото на 2020 г., когато граждани протестираха срещу Гешев и му искаха оставката, казусът с пръскачките пред Народното  събрание, в който  една подчинена на Гешев провидя заплаха за националната сигурност и пусканите преди близо месец записи,  с които се мъчеха да  ни убедят, че олигарси, мутри и журналисти  едва ли не  наддават за главата на Гешев и високопоставени полицаи.

Изнесената днес от министър Демерджиев информация за поредната лъжа, свързана с твърдения атентат,  доказва тезата ми.

Виждаме как първо Гешев не случайно изпуска репликата: „Децата ми бяха притеснени и уплашени“.  Тя се подхваща от приближените на прокуратурата жълти медии, които вече рисуват драматичната картина, че децата и съпругата на Гешев са в колата.

Възмутително, е че тази широко тиражирана  теза от говорителите на задкулисието,  не беше опровергана от представители на разследващите. Визирам конкретно Борислав Сарафов и Ясен Тодоров.  Липсата на опровержение от тях на тази широко тиражираната злонамерена и целенасочена информация, показва тяхната съпричастност към този нелеп милиционерски сценарий, в който цялата държава беше въвлечена.

Те трябва да знаят кой е пътувал  с кортежа на главния  прокурор, не трябва  да допускат лъжи, а  да ги опровергават.

Ако Борислав Сарафов, непосредствено  след т.нар. атентата,  е потвърдил, че Гешев е бил в автомобила заедно  с жена си и децата, той незабавно трябва  да подаде оставка и да бъде отстранен от ВСС за злонамерена лъжа спрямо всички  български граждани.  Призовавам го да подаде незабавно  оставка заради уронване на  престижа на съдебната власт.

About De Fakto

Проверете също

СЕС: Кога пътниците няма право да си получат допълнителните разноски, направени след анулиран полет от превозвача

    Полет за връщане ( репатриране), организиран в контекста на мярка за консулска помощ, …

Комитетът на министрите на СЕ поздрави България за приетия механизъм за независимо разследване на главния прокурор

  Комитетът на министрите на СЕ: България прави забележителна реформа за осигуряване на ефективни разследвания, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 + twenty =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.