Последни новини
Home / Законът / Министър Зарков се срещна с посланика на САЩ Кенет Мертен и го запозна  със законопроектите, изработени в МП

Министър Зарков се срещна с посланика на САЩ Кенет Мертен и го запозна  със законопроектите, изработени в МП

Defakto.bg

 

Министър Зарков подчерта пред госта си отличните отношения между двете страни и изрази увереност, че България и САЩ ще продължат традиционно добрия диалог и сътрудничеството във взаимен интерес, съобщи МП.

Основни акценти в разговора са били  подготвените от Министерството на правосъдието и внесени от правителството в 49-я Парламент законопроекти.  Подчертано е, че  от приемането им в огромна степен зависи изпълнението на ангажиментите по Плана за възстановяване и устойчивост, и приемането на България в Шенген, включително проектът, регламентиращ механизъм за разследване на главния прокурор. Друг особено важен момент е реформата в КПКОНПИ, процес, който също очаква своето развитие в настоящия парламент.

Отбелязано е също, че Министерството на правосъдието е изработило и промени в НК, с които се предлага създаването на условия за онлайн пиратство да стане престъпление. С подготвения от широка експертна група законопроект, под ръководството на заместник-министър Мария Павлова, се отговаря на критиките към  страната ни по Раздел „Специален 301“ от Търговския закон на САЩ във връзка със защитата на интелектуалната собственост, най-вече в областта на онлайн пиратството.

Текстовете бяха внесени за разглеждане в Народното събрание на 24 април т.г., след като Министерският съвет ги одобри.

Министър Зарков отбеляза още голямото значение, което правителството отдава на участието на държавата  ни в Срещата на върха за демокрация, както и организираната от България регионална конференция на тема „Антикорупция и националната сигурност“.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Красимир Мазгалов, ССБ: Политиците не се отказват да владеят съдебната система като собствен инструмент

„Изненадващ е начинът, по който парламентът прие да извади следствието от прокуратурата. Това е съществена …

Отлагат погребението на Ангел Христов, проверяват как е влязъл в страната, без да е бил задържан

Прокуратурата образува две разследвания по смъртта на Христов Проверяват се обстоятелствата, при които единият от …

Един коментар

  1. А.Д.Чернева

    За да се гушнат огромните пари от плана за възстановяване, обикновените граждани живеещи в панели и аптека трябва да плащат такси на измислените им домоуправляващи фирми.
    Да кажат, защо им е нужна такава фирма във вход с 30апартамента, панелни или апк и какво ще прави тази фирма- комунални усруги- плащане на сметки и как принудително ще ме заставят да подписвам договори, вкл. с банки за заеми и как е възможно друг да тегли, та дори и съседки заеми от мое име, след като подобни актове, предвид теглене на суми от чуждо име по закон нпк/нк са наказуеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − 11 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.