Последни новини
Home / Законът / Татяна Дончева: Най-чистият вариант е главният прокурор Иван Гешев сам да подаде оставка

Татяна Дончева: Най-чистият вариант е главният прокурор Иван Гешев сам да подаде оставка

Defakto.bg

Най-чистият вариант е главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка, а не да се стига до грозни процедури дали е уронил престижа на съдебната власт. Това заяви председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева в предаването „Тази събота“  по bTV.

По думите й искането на оставката на главния прокурор Иван Гешев от не е катарзис или просветление, а зацикляне в политическия живот.

Той стана неприемлив, защото е  един вид е лакмус да се установят  с ПП едни колаборационни отношения, които да доведат до по-лесно партниране в правителството“, вметна тя.

„Да не бързаме да се радваме, защото в  момента сме в стар съдебен съвет, а в него има група под пълен политически контрол, в която е и заместника на Гешев“, предупреди Дончева.

„Аз не приемам Иван Гешев, като главен прокурор, защото е неправилно назначение на човек готвен за милиционер на един пост, който изисква изключително магистратски качества, каза тя.   „Гешев е неправилно назначение на един човек, готвен за милиционер, на пост, изискващ магистратски качества. А той като юрист е посредствен, под средното ниво. Изборът му беше грешен, защото селекционерите му бяха кръга на Пеевски, ГЕРБ, библиотекарите. Това създава нездрава среда в прокуратурата. Прокуратурата е най-ощетената среда в този преход„,  добави Дончева.

Гешев няма да спечели нищо, ако внезапно предприеме някакви арести в отговор на искането за оставката. „Имаме съдебен контрол и повече от 72 часа никой няма да престои в ареста“, щ е стане  това, което стана с Бойко Борисов“,  каза още тя.

Според нея  зам.главният прокурор Борислав Сарафов е „същата история“ като нагласа и поведение като  Гешев и е  нормално, че се обърнал срещу него. „Той е един от хората, кандидатите за трона, Ясен Тодоров – също.

Според нея Мария Габриел зависи  от настроенията на Бойко Борисов,  който с искането за  оставка на главния прокурор примамва  ПП-ДБ.  Борисов продължава да смята, че коалицията с БСП не е добър ход, заключи Дончева.

About De Fakto

Проверете също

СЕС: Кога пътниците няма право да си получат допълнителните разноски, направени след анулиран полет от превозвача

    Полет за връщане ( репатриране), организиран в контекста на мярка за консулска помощ, …

Комисията „Панайотов“ в МП класира трима от 10-те кандидати за съдия в Европейския съд по правата на човека

Омбудсманът Диана Ковачева, съдия Галя Вълкова от Софийския градски съд и бившият директор на Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 + nine =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.