Последни новини
Home / Законът / Бивши правосъдни министри – юристи: ВСС трябва да покаже гръбнак и да спре този цирк, който срами съдебната власт

Бивши правосъдни министри – юристи: ВСС трябва да покаже гръбнак и да спре този цирк, който срами съдебната власт

Defakto.bg

 По повод 40 – минутното изявление на гл.прокурор Гешев, че няма да подаде оставка,  заместникът му Сарафов да си тръгне,  „политическите боклук“ да бъде изметен и откровения на  принципа „този ми каза“, „онзи ми рече“,   коментираха двама  бивши правосъдни министри.

Надежда Йорданова: Невъзможното изявление на Гешев

В друга демократична държава изявление на главен прокурор, в което публично разказва как управлява прокуратурата по телефона, как работи завладяната държава, а повдигнати обвинения няма, би било невъзможно.

В друга демократична държава прокуратура, която се занимава с политическо интриганство вместо да ръководи разследавния и да повдига обвинения, не би била дори мислима.

Корупцията и търговията с влияние се борят не с пресконференции, а с качествени обвинителни актове, внесени в съда.

В друга демократична държава главен прокурор, който да нарича народните представители „политически боклук, който трябва да бъда изметен“, би бил нетърпим.

Време е ВСС да прояви гръбнак и да спре този цирк, който срами съдебната власт и руши българската държавност. (Фейсбук)

Иван Демерджиев: Прокуратурата да прогледне за  делата на трупчета

Няма върховенство на правото в българската прокуратура. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев пред журналисти в Елхово.

Изходът трябва да бъде само един – борба с корупцията и постигане на върховенство на правото„, категоричен бе министърът и допълни, че случващото се не буди възторг у него.

Сто пъти сме коментирали делата, които стоят на трупчета, сто пъти сме коментирали спрени, прекратени производства, когато си затваряш очите и оставяш да безчинстват определени политици и да чакаш те да ти посегнат, за да провидиш нещо и да се обърнеш срещу тях, това е много закъсняла справедливост.

Той припомни, че отдавна е апелирал прокуратурата да се събуди и да направи това което може, за да върне чувството за сигурност у хората. „Какво трябваше да се случи, че да се провидят неща, които се случат от години наред„, каза той и категорично заяви, че никой няма да ни чака да продължаваме да имитираме борба с корупцията.

„Не отричам имената, които Гешев назова. Тези дела, които седят на трупчета трябва да се отпушат. Много са. Разбира се, че в този списък влиза и делото „Барселонагейт“, заяви още Демерджиев във връзка с днешното изявление на главния прокурор Иван Гешев.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Красимир Мазгалов, ССБ: Политиците не се отказват да владеят съдебната система като собствен инструмент

„Изненадващ е начинът, по който парламентът прие да извади следствието от прокуратурата. Това е съществена …

Отлагат погребението на Ангел Христов, проверяват как е влязъл в страната, без да е бил задържан

Прокуратурата образува две разследвания по смъртта на Христов Проверяват се обстоятелствата, при които единият от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.