Последни новини
Home / Законът / Адв. Ина Лулчева: Не подозирах, че разприте в прокуратурата ще стигнат до криминално развитие на сюжета

Адв. Ина Лулчева: Не подозирах, че разприте в прокуратурата ще стигнат до криминално развитие на сюжета

Defakto.bg
Адвокат Ина Лулчева

Да се стигне дотам главният прокурор да се оплаче, че е принуждаван от политик да подава оставка със заплахи, зам.-главният да каже, че го е страх, че ще бъде убит, а зам.-директорът на следствието да каже, че е следен с дрон –  това е мафиотски сюжет.  Случващото се потвържди   политическата зависимост в прокуратурата.

Така адвокат Ина Лулчева коментира в предаването „Лице в лице“ тежките трусове в държавното обвинение.  Никой не подозираше, че може да сме свидетели на такава ситуация, въпреки ясните сигнали за политически инструкции в прокуратурата и липсата на еднакво прилагане на закона. „Това е картина с  криминален сюжет, примесена с политически трилър „, каза адвокатът.  Добави, че  главният  прокурор призна, че се обажда на политици да ги пита защо искат да го махат, че се обижда на политически партии“.

Новото е, че не подозирах, че ще стигнем до криминално развитие на сюжета,  каза Лулчева.   Фактът, че излизат прокурори, които казват, че ги е страх да не бъдат убити, главният прокурор казва, че политици и олигарси искат да го махнат, но поисканата му оставка е от  прокурори,   надминава всякакви очаквания,  посочи тя. Според нея  прокуратурата не може да продължава да работи с този главен  прокурор и неговите заместници.

Ако се смята, че досега е крадено и няма дела, идва въпросът дали те не са образувани, защото прокуратурата, главният прокурор и този под него са имали политически протекции и не са искали да действат срещу тях, а сега ще действат, защото политическата дружба се е развалила„,  резонно  попита  Лулчева.

„В изявлението на Иван Гешев имаше основание да се предположи, че тепърва ще се образуват дела срещу политически лидери.  Фактът, че ще се образуват сега, когато отношенията са обтегнати, а не досега,  показва политическата зависимост.   Ако има данни за престъпления, макар и забавени, ако бъдат махнати трупчетата – да бъдат образувани дела за истинските престъпления, а не за за отмъщение и разправа,  отбеляза  адв. Лулчева.

  Може би прокуратурата ще задейства по сигналите за престъпленията вътре в самата нея, допусна тя и  напомни за „Осемте джуджета“.

Когато правосъдието се осъществява на базата на ненавист и отмъщение, да се надяваме, че то ще бъде обективно, е израз на оптимизъм, обобщи  Ина Лулчева

About De Fakto

Проверете също

СЕС: Кога пътниците няма право да си получат допълнителните разноски, направени след анулиран полет от превозвача

    Полет за връщане ( репатриране), организиран в контекста на мярка за консулска помощ, …

Комисията „Панайотов“ в МП класира трима от 10-те кандидати за съдия в Европейския съд по правата на човека

Омбудсманът Диана Ковачева, съдия Галя Вълкова от Софийския градски съд и бившият директор на Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seven + 12 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.