Последни новини
Home / Законът / Десислава Атанасова била „жената, приятел – политик“, на която Гешев звънял да пита за поисканото му отстраняване

Десислава Атанасова била „жената, приятел – политик“, на която Гешев звънял да пита за поисканото му отстраняване

Defakto.bg

Аз бях жената, на която господин Гешев се обади по телефона, за да попита вярно ли е казаното от Мария Габриел за оставката му. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в ефира на Би Ти Ви.

Атанасова разказа, че е получила обаждане от главния прокурор с питане дали сега е разбрала за решението на Габриел. Тя му отговорила, че е разбрала за целите ѝ тогава, тъй като преди да направи изявлението си преди медиите, кандидатът за премиер обявила приоритетите си пред парламентарната група на ГЕРБ.

Мария Габриел съобщи пред медиите и  ПГ на ГЕРБ – СДС в Народното събрание на 11 май, че първото, което ще направи министърът на правосъдието в нейното правителство, ще е да внесе във ВСС искане за освобождаване на Иван Гешев заради уронване на престижа на съдебната власт.

На брифинг главният прокурор Иван Гешев каза, че е звъннал на политик, жена, приятел която му е казала – „Разбери ме, бях до нея, от нея го чух за първи път. От което ми стана ясно, че това са го знаели много тесен кръг от хора – лицето Бойко Методиев Борисов и може би един-двама, пет други“, посочи Гешев. На този брифинг монолог той обяви, че ще доизкара мандата си , няма  да подава  оставка и я скъса демонстративно пред медиите.

Аз бях жената, на която Иван Гешев се обади. Нашите отношения са институционални и служебни. Съвсем естествено е да имам комуникация с различни хора, аз съм председател на най-голямата парламентарна група. Познавам г-н Гешев повече от 10 г. Както много други хора, и той ми има телефона. Трябва обаче да питате него защо има подобни възприятия към мен и ме мисли за приятел. Не аз съм му звъннала„, каза  Атанасова.

Според нея не е нормално в такъв момент главният прокурор да ѝ се обажда. На въпрос дали и друг път са говорили по телефона за решения на партията, Атанасова отговори: „Не знам, не помня, почти съм сигурна, че не се е случвало“.

Днес се очаква министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев  дабъде изслушан от депутатите по повод изнесената информация от  Борислав Сарафов за дела „на трупчета“.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Красимир Мазгалов, ССБ: Политиците не се отказват да владеят съдебната система като собствен инструмент

„Изненадващ е начинът, по който парламентът прие да извади следствието от прокуратурата. Това е съществена …

Отлагат погребението на Ангел Христов, проверяват как е влязъл в страната, без да е бил задържан

Прокуратурата образува две разследвания по смъртта на Христов Проверяват се обстоятелствата, при които единият от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.