Последни новини
Home / Законът / Иван Гешев на работни срещи с прокурори от Бургас и Пловдив

Иван Гешев на работни срещи с прокурори от Бургас и Пловдив

Defakto.bg

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с прокурори от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Бургас и следователи от Окръжния следствен отдел в града, с които проведе работна среща, съобщи пресслужбата на ПРБ.

Пред магистратите той се е обявил срещу опитите за намеса в работата на независимата съдебна власт. Подчертал,  че прокуратурата е единна и ще продължи да спазва принципа, че независимостта на съдебната власт е най-сигурната и стабилна основа, на която се гради правовата държава.

Главният прокурор призовал прокурорите и следователите от апелативен район Бургас да изпълняват служебните си задължения съвестно и в съответствие със закона.   Присъстващите на работната среща били  категорични, че няма да допуснат каквото и да е външно влияние и намеса в работата им.

Вчера, докато парламентът приемаше поправките в НПК , с които  бе въведен контрол, отчетност и независимо разследване за  главния прокурор, Гешев е бил на  работна среща и в Пловдив  Там заявил на прокурорите, че е:  „Страхът е лош съветник. Нашата истинска цел е защита на независимостта на прокуратурата и съдебната власт“.

About De Fakto

Проверете също

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

Правосъдие за всеки: Промените в Конституцията да се гласуват на първо четене, но после… много да се мисли

Управителният съвет на Инициатива „Правосъдие за всеки“ изпрати становището си по предлаганите промени в Конституцията …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 + five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.