Последни новини
Home / Законът / Неделно: Срещу Сарафов се води „мръсна война“, Гешев бил „заплашван“, Ясен Тодоров – следен от „хора и автомобили“

Неделно: Срещу Сарафов се води „мръсна война“, Гешев бил „заплашван“, Ясен Тодоров – следен от „хора и автомобили“

Defakto.bg
Борислав Сарафав и Петьо Петров – Еврото  До редакционните пощи  и до Антикорупционния фонд бяха разпратени анонимно снимки, на които се виждат Сарафов и Петров, а в  текст под тях анонимният адресант уточнява, че те са резултат от прилагани специални разузнавателни средства по проверка на Комисията за противодействие на корупцията, но проверката е спряна, а материалите – унищожени благодарение на близостта на Сарафов със зам.-председателя на КПКОНПИ Антон Славчев. Антикорупционният фонд съобщи, че след получаването на снимките е сезирал прокуратурата за прикрита проверка срещу директора на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов.
Борислав Сарафов

За страховите преживявания поотделно съобщиха главният прокурор Гешев, заместникът му Борислав Сарафов и заместникът на заместника Ясен  Тодоров.

Борислав Сарафов, директор на НСлС и зам. главен прокурор  обясни пред БТВ за разпратени анонимно снимки, на които се виждат той и Петьо Петров, известен като Еврото.

Кална война срещу шефа на НСлС

Срещу мен се води мръсна, кална война. Публикуваните снимки, на които се вижда Петьо Петров, по известен като Пепи Еврото, са от момент, в който трябваше да се видим с Гешев.“ Това каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов пред bTV.Те са направен и чрез частно външно наблюдение, което е незаконно, добави той и поясни, че именно Гешев разполага с такава наблюдение

По възрастта на детето си, което се вижда на една от снимките, допуска, че те са направени преди три години. Спомни си, че в почивен ден получил обаждане от Иван Гешев да се видят в ресторанта, отишъл там със семейството, но Гешев така и не дошъл, макар че бил редовен посетител на заведението.“Тогава, преди 3 години, още се опитвах да поддържам нормални, човешки отношения. Иван Гешев искаше да се видим и трябваше там в този ресторант „Осемте джужджета“ да го направим. Той не дойде. Подозирам всичко е направено с тази цел, да бъда заснет„, обясни още Сарафов. Той уточни как, според него се е случило заснемането

Според Сарафов снимките не са от специални разузнавателни средства и знае кой е авторът „Снимките са направени от частното външно наблюдение – нелегална и нерегламентирана структура, която се ръководи оперативно от г-н Стефчо Банков, бивш ръководител на „Вътрешна сигурност“ в МВР, уволнен от Бойко Рашков, и в момента е прокурорски помощник към Иван Гешев. Той провежда такива действия, ръководи очевидно някакви хора, които провеждат нерегламентирано видео- и фотозаснемане. Иван Гешев разполага с частно външно наблюдение, и именно те правят тези записи, – това е скандално, но е вярно„, заяви Сараов.

По думите му е ясно кой натиска „ентъра“. Снимките се появиха, след като стана ясно, че ще съм гост в предаването „120 минути“, обясни още Сарафов.„Иван Гешев разполага с частно външно наблюдение, това е скандално. Той каза, че има над 150 записа, явно той натиска на „ентъра“ и пуска записи в подходящия момент, както казах – тези снимки излязоха в деня на участието ми във вашето предаване„, добави зам.-главният прокурор. Той разказа, че и  Гешев често е ходил в ресторант „Осемте джуджета“,  доста по-често от него и че е имал близки отношения с Петьо Петков – Еврото.

Аз нямам никакво касателство с казуса „Осемте джуджета„, каза Сарафов. Той обясни, че е повод за притеснение това, че някой следи него, жена му и малкия му син. Затова и му е била нужна охрана. „Аз съм този, който първи депозира сигнал срещу Иван Гешев. За разлика от него, защото той се уличи във връзки с политици, аз не поддържам никакви връзки с политици“, заяви още Сарафов.

Попитан за прекратеното  разследване на записите на  кюлчетата  и пачките евро, заснети анонимно в спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, докато Гешев бил в САЩ, а  Сарафов го е замествал, шефът на следствието отговори, че „Чекмеджегейт и „Барселонагейт“ са дела, които винаги са били под контрола на главния прокурор и всяко действие по тях е съгласувано персонално с него. Неговата версия е, че  прекратяването на „Чекмеджегейт“ и актирвизирането на „Барселонагейт“ е танц на Гешев с политиците – по едното прекратява, по другото активизира и дава ясни знаци на политиците какво очаква от тях,  заяви той.

Иван Гешев заплашван

Иван Гешев

Изненадващо  главният прокурор Иван Гешев обяви, че е  бил заплашван. Заплахи бил  получил и друг прокурор (по „Барселонагейт“ ). За това съобщи самият Гешев в личния си профил във Фейсбук.

„Потвърждавам, че е отправена заплаха срещу прокурор и срещу мен. Понеже съм в отпуск по лични причини, бях уведомен по установения ред. Не съм запознат с подробности. Сигурен съм, че правоохранителните органи ще си свършат работата.

След всичко, през което минах след опита за убийство срещу мен, как си мислят, че ще ме уплашат? Заплахи срещу журналисти, заплахи срещу магистрати, взривове, убийства. Както е казал още в деня на атентата един специалист по тероризъм: Ако държавата не вземе мерки, това ще е само началото.

Аз пак ще повторя, че не ме е страх и не бягам, а се бия. Докрай!„, пише Гешев.

Ясен Тодоров следен

По – рано пред БТВ Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена служба обяви, че е следен от „хора и автомобили“ от средата на май, когато главният прокурор Гешев скъса оставаката си.  „След 15 май забелязах съмнителни лица и автомобили около жилището ми“, заяви  Тодоров.

Той каза, че има опит и усеща, когато след него „има опашка“. Не била малка вероятността проследяването му да е свързано с  опита за покушение на  гл. прокурор.

Борислав Сарафов поиска ВСС да освободи Тодоров от поста заместник на НСлС. Отправи сигнал за пресрочно освобождаване на Гешев, по който съветът откри процедура. Гешев пък поиска отстраняване на Сарафов. ВСС още не стигнал до това предложение.

ПП. Предлагаме на  публиката да не се плаши.  Нашите прокурори са смели мъже. Умеят да се борят за оцеляването си, не се страхуват и се бият „докрай“.  Страховито е само, че не уточнява краят на тази мъка, която обсебва спокойствието на гражданите даже и в почивните им дни.

About De Fakto

Проверете също

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

Правосъдие за всеки: Промените в Конституцията да се гласуват на първо четене, но после… много да се мисли

Управителният съвет на Инициатива „Правосъдие за всеки“ изпрати становището си по предлаганите промени в Конституцията …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.