Последни новини
Home / Гостува ни / Мария Габриел за записите и партньорите: Разочарованието в обществото е огромно, страхът в админстрацията голям

Мария Габриел за записите и партньорите: Разочарованието в обществото е огромно, страхът в админстрацията голям

Defakto.bg

Разговорите не са в ледена епоха, няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете.

Това каза по време на брифинг в НС Мария Габриел.   Тя подчерта, че разговори може да има, само ако бъдат преосмислени личностите, съставите и принципите.

За да не стигнем до ледена епоха, която ще замрази освен нас, но и държавата, призовавам ПП-ДБ за преосмисляне на всичко това, което изброих. От тази криза се излиза само с усилие за доверие от страна на всички участници в обществено-политическия живот и цел„, поясни Габриел и допълни:

„Нека бъдем ясни: разочарованието в обществото е огромно, недоверието в партньорите ни е огромно, страхът в администрацията ни е потресаващ.

Разочарованието в обществото е огромно. Недоверието е огромно. Страхът в администрацията е голям. От тази криза се излиза с цел, ако истинската цел е да излезем от нея, трябва да направим крачка назад. Мандатоносителят е на ход„, добави тя.

Освен всичко, което каза Мария – недоверие между партиите, липса на посока, липса на бюджет, имаме и нов феномен – имаме фактическа война между институциите. Искам да кажа нещо, което не трябв ада бъде приемано като ултиматум – сменете подхода, така няма да стане. Ние направихме всички възможни компромиси – няма да е с първия, а с втория, няма да е с ярки политически фигури, няма да е. Направете компромис.

Не може с 15% от народните представители да получиш цялата власт. Имам предвид броя на народните представители на ПП.  Не е често, не е европейско, не е демократично. Предложете друг формат, говорете с нас, говорете с другите партии. България трябва да има работещо правителство„, заяви още   Дончев.

About De Fakto

Проверете също

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

Правосъдие за всеки: Промените в Конституцията да се гласуват на първо четене, но после… много да се мисли

Управителният съвет на Инициатива „Правосъдие за всеки“ изпрати становището си по предлаганите промени в Конституцията …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − eight =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.