Последни новини
Home / Без категория / in memoriam Внезапно почина адвокат Асен Джингов

in memoriam Внезапно почина адвокат Асен Джингов

Defakto.bg
Адв. Асен Джингов

На 58 години в София почина адвокат Асен Джингов, съобщават колегите му.  Той е един от основателите и управляващ съдружник в адвокатска кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ (DGKV) –  специализирана в областта на търговското и корпоративното право и сделки по сливания и придобивания.

Един от водещите адвокати в България – Асен Джингов, е починал внезапно, месец след като навърши 58 години, съобщи ВАдС, като отбелязва, че вестта е съобщена от съпругата му.

Джингов завършва Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1991 г., а през 1993 г. и Академията по американско и международно право в Далас (Academy of American and International Law).

Адвокатската кантора публикува на сайта си некролог:

С огромна скръб и тъга споделяме вестта за внезапната смърт на нашия обичан и уважаван колега Асен Джингов, съосновател и управляващ съдружник на адвокатска кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“. Загубихме не само изтъкнат професионалист, но и близък приятел, ментор и вдъхновител.

Асен има неоценим принос в създаването на „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, като постави основите на нейното развитие и значително допринесе за превръщането ѝ в една от най-успешните и уважавани български правни кантори, ползваща се с отлична репутация и безпределно доверие в българската и световната бизнес общност. Неговата страст и ангажираност към справедливостта, върховенството на правото и високите професионални и етични стандарти остават пример и вдъхновение за всички нас.

Нека в тъгата си запазим спомена за Асен Джингов жив в сърцата си и продължим да следваме принципите и ценностите, които той изповядваше.

Поклон пред паметта на нашия скъп колега и приятел!

„Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“

Адвокатът е починал  при битов инцидент в дома си.

Опелото ще се извърши на 1 юни (четвъртък) от 12 часа в църквата „Света София“.

About De Fakto

Проверете също

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

От седмицата: ОС- Варна отказа да предаде българка, разследвана в Германия за участие в киберпрестъпления

Варненският окръжен съд отказа да изпълни европейска заповед за арест за предаването на българката Вероника …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.