Последни новини
Home / Законът / Обвиниха разследващ полицай присвоил 26 000 лв. иззети като веществени доказателства

Обвиниха разследващ полицай присвоил 26 000 лв. иззети като веществени доказателства

Defakto.bg

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 32-годишен разследващ полицай присвоил сумата от 26 000 лева, които били  веществени доказателства. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Мъжът е работил в сектор „Разследване на икономическа престъпления“ при областната дирекция на МВР – Пловдив. Сумата му била поверена да я пази по досъдебно производство по описа на отдел „Икономическа полиция“.

В началото на месец ноември 2021 г. полицаят взел от трезора на сектор „Икономическа полиция“ сумата от 26 000 лева. Парите били иззети като веществени доказателства по досъдебно производство, по което той водел разследването. Впоследствие наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура – Пловдив с постановление разпоредил връщането на парите на правоимащите лица, т.е. на тези, от които били иззети. Мъжът не върнал сумата и давал уклончиви отговори защо не е изпълнил разпореждането на наблюдаващия прокурор. На 22 май тази година полицаят е напуснал системата на МВР по негово искане.

След като бил призован в сектор „Икономическа полиция“ да даде обяснения за липсата на парите, вчера той се опитал да напусне страната в посока към Нидерландия, като е бил установен на летище София и задържан за срок от 24 часа. Днес мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Действията по разследването продължава.

About De Fakto

Проверете също

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

Правосъдие за всеки: Промените в Конституцията да се гласуват на първо четене, но после… много да се мисли

Управителният съвет на Инициатива „Правосъдие за всеки“ изпрати становището си по предлаганите промени в Конституцията …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.