Последни новини
Home / Законът / Съдийската колегия откри процедура за избор на председател на Районен съд – Благоевград

Съдийската колегия откри процедура за избор на председател на Районен съд – Благоевград

Defakto.bg
Съдиите на Районен съд Благоевград на годишно отчетно събрание за 2022г

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет  откри процедура за избор на административен ръководител – председател на Районен съд – Благоевград, чиято длъжност е свободна.

Предложения за назначаване могат да се подават в едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“ в администрацията на Висшия съдебен съвет, по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес на ВСС – [email protected] или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на Висшия съдебен съвет – гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12, съобщава ВСС.

Решението ще бъде обнародвано в „Държавен вестник“ и публикувано на интернет сайта на ВСС.

Колегията определи дата – 20 юни 2023 г., за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедурите за избор на административни ръководители в Районен съд – Елхово, Районен съд – Перник и Районен съд – Провадия. В процедурите за трите съдилища е допуснат за участие по един кандидат.

На 18 април т.г. и третта процедура за избор  на председател на районния съд в Благоевград остана без резултат. Тогава Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (СК на ВСС) не успя да се обедини около един от двамата кандидати за поста – Атанас Иванов и Гергана Симеонова от РС-Благоевград. Един от основните прични бе свързана с напрежението както между самите районни съдии, така и с колегите им от ОС-Благоевград, за което от години ВСС многократно е бил сезиран.

About De Fakto

Проверете също

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

Правосъдие за всеки: Промените в Конституцията да се гласуват на първо четене, но после… много да се мисли

Управителният съвет на Инициатива „Правосъдие за всеки“ изпрати становището си по предлаганите промени в Конституцията …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 + six =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.