Последни новини
Home / Законът / Европейската комисия образува четири наказателни процедури срещу България

Европейската комисия образува четири наказателни процедури срещу България

Defakto.bg

Европейската комисия предприе четири наказателни процедури срещу България заради пране на пари, борбата с измамите с европейски средства, качеството на въздуха и морската безопасност, съобщи БНР.

Установено е несъответствие на директивата в националното ни законодателство на петата Директива за борбата срещу прането на пари – по-конкретно за задължението за регистрация, лицензиране или регулиране на доставчиците на услуги, за липса на механизъм за преодоляване на несъответствията в информацията, предлагана от националния регистър на действителните собственици и правилното прилагане на понятията „установяване“ или „пребиваване“ за субектите, които са задължени да предоставят информация за действителните собственици.

В сряда  Народното събрание прие на първо четене паправки в закона за прането на пари.

В позицията на Еврокомисията се казва още, че София не е въвела правилно правилата за борбата с измамите, засягащи финансовите интереси на Съюза, по наказателноправен ред. Срокът да бъдат предприети мерки е два месеца.

About De Fakto

Проверете също

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

Правосъдие за всеки: Промените в Конституцията да се гласуват на първо четене, но после… много да се мисли

Управителният съвет на Инициатива „Правосъдие за всеки“ изпрати становището си по предлаганите промени в Конституцията …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + thirteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.