Последни новини
Home / Законът / Министър Атанас Славов: В Министерството на правосъдието има приемственост на каузи и политики

Министър Атанас Славов: В Министерството на правосъдието има приемственост на каузи и политики

Defakto.bg
Новият министър Атанас Славов и доскорошният Крум Зарков

 „За България е важно да има управление, което защитава правата на гражданите, правовата държава, което спазва законите в страната. Затова „предаването“ на властта в Министерството на правосъдието не е просто церемония, а приемственост в каузи, политики, законопроекти, които ние ще защитаваме още утре в правната комисия на парламента“.

Това заяви днес новият министър на правосъдието Атанас Славов, като прие държавния печат от служебния министър Крум Зарков.

Министър Славов посочи, че двамата са били съмишленици по въпросите на съдебната и конституционната реформи, водили са заедно битки, а някои са и спечелили.

Открои приетия механизъм за разследване на главния прокурор, за реформа в начина на избирането и освобождаването му от ВСС, започналия процес по освобождаване на Иван Гешев от поста.

Поемате МП в много тежък момент, но кризата дава шанс за необратимото разглобяване на една система, която имаше много повече общо с ресторанти и джуджета, отколкото със съдебната система и магистратите“, каза Крум Зарков.

About De Fakto

Проверете също

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

Правосъдие за всеки: Промените в Конституцията да се гласуват на първо четене, но после… много да се мисли

Управителният съвет на Инициатива „Правосъдие за всеки“ изпрати становището си по предлаганите промени в Конституцията …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.