Последни новини
Home / Без категория / Главният прокурор внесе искане за снемане на имунитета на Даниел Александров, депутат от ГЕРБ – СДС

Главният прокурор внесе искане за снемане на имунитета на Даниел Александров, депутат от ГЕРБ – СДС

Defakto.bg

 Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за снемане на имунитета на народния представител Даниел Александров по предложение на Софийската градска прокуратура.

В предложението се посочва, че  към момента са налице доказателства за привличане на Александров в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 150, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 7 юни Софийската градска прокуратура (СГП) предложи на Гешев да поиска имунитета на Александров.

Александров  отрече обвинението, като заяви, че в дъното стои неговият развод и той е желае да засяга репутацията на бившата си съпруга, защото е майка на детето му.

Според „24 часа“ на 7 май в столичното 7-о РПУ е подадена жалбата срещу Александров за блудство. Оплакването било от родителите на момичето. Според тях 3 дни по-късно жалбата е бил оттеглена. Твърди се, че съпругата на Александров е завела детето, което е почти на 18 г., да подаде жалба. От полицията ги върнали, защото тя не е роднина на момичето и казали да се яви с родителите си, твърди още „24 часа“.

До този момент  Гешев внесе искане за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, получи предложение от СГП да внесе искане и за имунитета на  Кирил Петков за неврана декларация, свързана с гражданството му. Главният прокурор поиска и имунитетите на двама депутати от „Възраждане“.

About De Fakto

Проверете също

ВСС призова управляващите да подложат на обществено обсъждане промените в Конституцията преди да ги гласуват

Преди конституционната парламентарна комисия да започне  обсъждане на първо четене предложенията на  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и …

Правосъдие за всеки: Промените в Конституцията да се гласуват на първо четене, но после… много да се мисли

Управителният съвет на Инициатива „Правосъдие за всеки“ изпрати становището си по предлаганите промени в Конституцията …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.