Последни новини
Home / Законът / Манолова внесе жалба в АССГ срещу заповедта за заграждане на паметника на съветска армия

Манолова внесе жалба в АССГ срещу заповедта за заграждане на паметника на съветска армия

Defakto.bg

Внасяме искане, с което настояваме АССГ да спре действията по заграждане на паметника на съветската армия, а  по фиктивно „обследване“ на практика подготвя  демонтирането и  унищожаването му.  До момента и заграждането, и намерението на областната управа да вкарва вишка, скеле, кран  и пр. са незаконни, защото се опират на заповед на главния архитект на София, в която без експертизи и експертни становища се твърди, че паметникът е в предаварийно състояние.“ 

Това заявява на  влизане съда Мая Манолова,  лидер на Изправи се БГ.  В искането си  до  Административен съд София – град  тя настоява за спиране на изпълнението на заповедта на областния управител на София за заграждане на паметника на съветската армия.

Според Манолова заповедта на областния управител е „абсолютно несъстоятелна и без мотиви“ – не е  ясно как е установено „предаварийното състояние“ на монумента,  кои са експертите, които твърдят това, има ли  експертни становища, и на кого са възложени, смята тя.

Институциите се оплетоха, защото в действията си не се опират на закона, а просто изпълняват политическа поръчка, което е много жалко в държава, която претендира да е правова“. Следващото ни действие ще бъде да сигнализираме прокуратурата за самоуправни действия на областния управител, на кмета на София, на районния кмет и на МВР, които със сила осигуряват изпълнението на едни абсурдни, незаконни и необосновани актове, категорична е  Манолова.

Според адв.  Йордан Топалов, от Изправи се БГ.  държавата не разполага с акт за собственост на имота и поради тази причина не може да го обявява от публична държавна в частна държавна собственост. Не могат да покажат и строителни книжа, нито конструктивна част, нито архитектурна част. Според адвоката няма документ, на базата, на който да се направи някаква експертиза.

Виктор Йочев от палатковия лагер на ЛЕВИЦАТА! подозира, че бъдещи бизнес интереси стоят зад деактуването на парцела в частна държавна собственост, тъй като цялата княжевска градина  е един цял обособен парцел и се деактува цялата градина, а вече има пример как част от нея е отдавана  за частен паркинг.

About De Fakto

Проверете също

Крум Зарков: Сглобката разпредели точно „антикорупционните“ комисари – един на ГЕРБ, един на ППДБ и един на ДПС

„Новият антикорупционен орган ще е политизирана и неефективна институция“ – това написа във „Фейсбук“ бившият …

Идната седмица тръгват дела на Настимир Ананиев срещу Слави Трифонов за клевета и на СРП срещу Костадин Костадинов

Coфийcĸи paйoнeн cъд e нacpoчил  наказателното  дeлa зa ĸлeвeтa, кoето дeпyтaтът  oт  „Πpoдължaвaмe пpoмянaтa“ Hacтимиp …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − 16 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.