Последни новини
Home / Законът / И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов представи пред ВАП новия заместник главен прокурор Елена Каракашева

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов представи пред ВАП новия заместник главен прокурор Елена Каракашева

Defakto.bg
Борислав Сарафово с двете си заместинчики – Мария Павлова ( ляво) и Елена Каракашева

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов представи пред прокурорите от Върховна административна прокуратура (ВАП) новия заместник главен прокурор Елена Каракашева, която днес, 01.09.2023 г., встъпи в длъжност.

За мен е изключителен комплимент, че Елена Каракашева прие предложението ми да стане част от екипа, с който ще ръководим прокуратурата, заедно с Мария Павлова. Очакват ни сериозни отговорности“, заяви главният прокурор и изтъкна високия морал и професионализъм на новия заместник главен прокурор.

След подписването на акта за встъпване в длъжност Елена Каракашева се обърна към върховните магистрати от ВАП: „Благодаря за високата чест, която ми оказвате да бъда част от редиците на прокуратурата. Приемам това като предизвикателство след 30 години като съдия в съдебната система. Надявам се да се справяме заедно с работата, която стои пред нас.“

Елена Каракашева бе назначена от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за заместник на главния прокурор на 26 юли 2023 г. по предложение на Борислав Сарафов.

Кариерата й в съдебната система е преминала през всички нива в органите на съдебната власт – от младши  съдия в Софийски окръжен съд до председател на Районен съд-Сливница. В периода 2017-2020 г. е заместник председател на Софийски апелативен съд.

От 2020 г. до избора й за заместник на главния прокурор при ВАП е съдия в Наказателна колегия на Върховния касационен съд.

About De Fakto

Проверете също

Ивайло Дерменджиев: Адвокатурата е притеснена от политическите намерения за промени в Конституцията.

Българската адвокатура е притеснена от политическите намерения за промени в Конституцията. Това заяви за БНР …

ВАС окончателно: Партия „Единение“ на бившия зам. земеделски министър Иван Христанов няма да участва в местните избори

  Тричленен състав на ВАС остави без разглеждане жалбата на Политическа партия (ПП) „Единение“, чиито …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 + three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.