Последни новини
Home / Законът / 834 чувала с артикули на „Адидас“, „Найк“, „Прада“ и др. са иззети от търговски обекти в „Слънчев бряг“ и Свети Влас

834 чувала с артикули на „Адидас“, „Найк“, „Прада“ и др. са иззети от търговски обекти в „Слънчев бряг“ и Свети Влас

Defakto.bg

834 чувала с артикули на стоки от защитени търговки марки са  иззети при специализирана акция на служители от ГДБОП, проведена на 30 и 31 август 2023 година в к.к. „Слънчев бряг“ и  град Свети Влас.  Иззетото количество е най-голямото през последните 15 години по Черноморието, съобщи прокуратурата.

Подробности за  акция предоставиха пред медиите окръжният прокурор на Бургас – Георги Чинев, районният прокурор на Бургас – Мария Маркова и комисар Никола Симов – началник – отдел в ГДБОП.

Те съобщиха, че по време на операцията са претърсени 15 търговски обекта, от които са иззети десетки хиляди артикула. Образувани са шест досъдебни производства за престъпления по чл.175б от НК.

Иззетите артикули са от световноизвестни марки като „Адидас“, „Найк“, „Прада“, „Луи Витон“ и др. Голяма част от артикулите са открити в складови помещения към търговските обекти, които били замаскирани като тавански помещения или детски кътове.

Предстои изясняването на произхода на иззетите стоки, както и пътят, по който достигат до търговските обекти.  Прокурорите Чинев и Маркова, както и комисар Симов са се зарекли, че институциите ще са безкомпромисни в  пресичането  търговията с  неистински стоки от световно известни търговски марки, предлагани без съгласието на правопритежателите им.

 

About De Fakto

Проверете също

Особено мнение: Защо разпоредбата за отнемане на лиценз по Закона за частната охранителна дейност нарушава Конституцията

Конституционинят съд отхвърли искането на 3-членен състав на ВАС  за съд за установяване на противоконституционност …

Антон Славчев спечели конкурс за прокурор в СГП, Дани Каназирева – извън списъка на печелившите

 Класирането на кандидатите в конкурса за първоначално назначаване и заемане на 10 длъжности „прокурор“ в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 + 13 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.