Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата в Добрич – домакин на среща за трансграничния трафик на хора с участието на експерти от Кралство Норвегия

Прокуратурата в Добрич – домакин на среща за трансграничния трафик на хора с участието на експерти от Кралство Норвегия

Defakto.bg

Аминистративният ръководител на Окръжна прокуратура – Добрич Радослав Бухчев бе домакин на международна работна среща по темата за трансграничния трафик на хора. В нея участие взеха експерти от Кралство Норвегия, служители на норвежката полиция, работещи по тази линия, служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ от Добрич и Силистра, както и магистрати от Окръжната и Районната прокуратури в областния град.

Окръжният прокурор запозна чуждестранните гости с особеностите на българската нормативна уредба и опита на българските правораздавателни органи в сферата на борбата срещу престъпленията, свързани с трансграничен трафик на хора, като обърна внимание на практическата обвързаност на тази престъпна дейност с престъпленията, свързани с пране на пари, съобщават от прокуратурата.

Представителят на Районна прокуратура – Добрич Павел Любенов – заместник районен прокурор, продължи темата като посочи основните трудности при разследване, ръководене и надзор на дела по подобни престъпления, включително предизвикателствата при осъществяване на международно сътрудничество и отказа за съдействие от страна на жертвите на подобни престъпления.

Гостите имаха възможността да се запознаят с опита на българските си колеги при разследване на този вид престъпления. Освен това те се запознаха и със структурата на българската правораздавателна система, разделението на отговорности и задължения между институциите, взаимодействието между тях. Беше направена съпоставка с организацията на работата в Кралство Норвегия при провеждане на разследвания за трафик на хора.

В края на срещата участниците се съсредоточиха върху добрите практики, които могат да бъдат използвани и в двете държави. Беше изразена ясна воля за борба с престъпленията, свързани с трафик на хора и пране на пари, и готовност за осъществяване на ползотворно взаимодействие и в бъдеще.

 

About De Fakto

Проверете също

Ивайло Дерменджиев: Адвокатурата е притеснена от политическите намерения за промени в Конституцията.

Българската адвокатура е притеснена от политическите намерения за промени в Конституцията. Това заяви за БНР …

ВАС окончателно: Партия „Единение“ на бившия зам. земеделски министър Иван Христанов няма да участва в местните избори

  Тричленен състав на ВАС остави без разглеждане жалбата на Политическа партия (ПП) „Единение“, чиито …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − 14 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.