Последни новини
Home / Законът / Европейската прокуратура извърши арести за източване на европейски средства за земеделие

Европейската прокуратура извърши арести за източване на европейски средства за земеделие

Defakto.bg

Европейската прокуратура (ЕППО) във вторник извърши арести и обиски у нас  по разседване за източване на земеделски евросредства.

По заръка на ЕППО в София, българската Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) арестува трима души и извърши обиски на шест места днес в разследване на организирана престъпна група, за която се предполага, че е получила незаконно средства от ЕС за земеделие, съобщават от прокуратурата.

Според доказателствата, вместо да кандидатства за земеделски фондове за голямо парче земя, организираната престъпна група го е разделила на по-малки парцели. Твърди се, че впоследствие са използвали лица с ниско социално-икономическо положение като подставени лица за подаване на заявления за земеделски фондове.
Разследващите са установили, че лидерът на организираната престъпна група е бил упълномощен от подставените лица да действа като техен представител пред Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) и Областната дирекция „Земеделие“ в Севлиево, както и пред търговски банки. Така той е могъл директно да вземе земеделски евросубсидии, за които те са кандидатствали, и да получи пълен контрол върху проектите.

About De Fakto

Проверете също

Особено мнение: Защо разпоредбата за отнемане на лиценз по Закона за частната охранителна дейност нарушава Конституцията

Конституционинят съд отхвърли искането на 3-членен състав на ВАС  за съд за установяване на противоконституционност …

Антон Славчев спечели конкурс за прокурор в СГП, Дани Каназирева – извън списъка на печелившите

 Класирането на кандидатите в конкурса за първоначално назначаване и заемане на 10 длъжности „прокурор“ в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.