Последни новини
Home / Законът / Образувани са две досъдебни производства за телесни повреди от полицейско насилие

Образувани са две досъдебни производства за телесни повреди от полицейско насилие

Defakto.bg

Софийска районна прокуратура са образувани две досъдебни производства за полицейско насилие по време безредиците на протеста на футболни фенове миналият четвъртък, съобщи  заместник главният прокурор Мария Павлова.

И двете са за нанесени телесни повреди, като в единия случай жалбата идва от пострадалия човек, а във втория – прокурор се е самосезирал по медийни публикации.

Главният секретар на МВР Живко Коцев коментира, че ръководството на министерството има нетърпимост към незаконната употреба на сила и помощни средства от полицейски служители и участниците във всички доказани случаи ще бъдат наказани. „Където има данни за престъпление ще сигнализираме прокуратурата“, допълни Коцев.

Вчера директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи главен комисар Любомир Николов съобщи на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, че са идентифицирани служители, за които се предполага, че са превишили правомощията си по време на протеста в четвъртък.

От  36-ма задържани  по време и след протестите в ареста остават двама души, а останалите са глобени и са им наложени забрани да посещават спортни мероприятия за срок от една година, съобщи главният секретар на МВР.

19-годишно момиче е пребито в градинката на църквата „Свети Седмочисленици“ в София миналия четвъртък след протеста срещу БФС. За това разказа пред bTV адвокат Полина Велчева, съобщи Сега.  По думите ѝ момичето е повалено на земята и бито от четирима полицаи. Един я е държал за косата, докато друг я удря в корема. Когато тя е отведена в Първо РПУ, един от полицаите, вече без екипа си, ѝ казва, че още ще я бие и ще я качи на четвъртия етаж, „за да я смачка“, съобщи адвокатът. Всичко това е било придружено с много нецензурни думи. Велчева посочи, че от МВР ще бъдат изискани записите от камерите в полицейското управление, защото в случая този служител сам си е признал.

About De Fakto

Проверете също

ВАС отмени наредбата за безвъзмездна финансова помощ по мярка „Разнообразяване към неземеделски дейности“ от ПРСР

Върховният административен съд отмени Наредба № 30 от 11.08.2008 г. за условията и реда за …

ВСС пита „Сиела – Норма“ за пазарната стойност на машините, ако бъдат одобрени за избора на нов съдебен съвет

ВСС гласува да се отправи запитване за прогнозната  пазарната  стойност на машините,  ако се приеме, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two − one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.