Последни новини
Home / Законът / СК насрочи събеседване за избор на председател на Адм. съд – Бургас, откри процедури за шефове на още три съдилища

СК насрочи събеседване за избор на председател на Адм. съд – Бургас, откри процедури за шефове на още три съдилища

Defakto.bg
Съдия Даниела Драгнева

Съдийската колегия (СК) на ВСС  определи събесдване с  кандидата за председател на Административен съд – Бургас на  12 декември 2023 г.  Това е  Даниела Драгнева – съдия в същия съобщи пресцентърът.

През  септември Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет стартира процедура за избор на председател на съда. Причината е изтичащият през ноември мандат на сегашния ръководител  на съда Чавдар Димитров, който не е пожелал втори мандат, въпреки че има това право.  Общо събрание на съда  с пълно еднодушие  е взело решение и предлага на СК на ВСС да одобри  съдия Даниела Драгнева за предсадетл на съда..

Колегията откри процедури за избор на административни ръководители в още три съдилища. Ръководният мандат в Районен съд – Троян изтича на 19.11.2024 г. Длъжността е свободна в Окръжен съд – Хасково и в Районен съд – Благоевград.

Предложения за назначаване могат да се подават в едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“ в администрацията на Висшия съдебен съвет, по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес на ВСС [email protected] или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на ВСС – гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12.

Решението ще бъде обнародва в “Държавен вестник” и ще се публикува на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.

About De Fakto

Проверете също

Образуваха дисциплинарни производства срещу военни магистрати заради подслушвани разговори с президента

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет  образува дисциплинарни производства за налагане на дисциплинарни наказания на …

ЕСПЧ: Съдилищата не са зачели правата на жертва на сексуална експлоатация, с чиито пари се е обогатявал трафикантът й

 На 28 ноември Европейският съд постанови решението си по жалба Krachunova v. Bulgariа.  За първи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.