Последни новини
Home / Законът / И.ф. гл.прокурор Б. Сарафов провел работна закуска с посланиците на държавите членки на ЕС, САЩ и Великобритания  

И.ф. гл.прокурор Б. Сарафов провел работна закуска с посланиците на държавите членки на ЕС, САЩ и Великобритания  

Defakto.bg

 

И.ф. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов проведе работна закуска с посланиците на държавите членки на Европейския съюз, Съединените американски щати и Кралство Великобритания, съобщи пресслужбата на ПРБ.  В срещата, която се е провела в резиденция „Бояна“, участие са взели още заместник главните прокурори Мария Павлова и Елена Каракашева, както и вътрешният министър Калин Стоянов и главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

Пред посланиците и представители на дипломатическите мисии главният прокурор е представил приоритетите на прокуратурата в наказателната политика, свързани с противодействието на трансграничната организирана престъпност, корупцията и тероризма.

Акцент в разговора е бил въпросът за  продължаване на правосъдната реформа и осигуряването на върховенство на закона като важна предпоставка за подобряване и развитие на бизнес климата, както и увеличаване на чуждестранните инвестиции в страната.

Същао така са подчертани  добрите контакти между компетентните български институции и тези от държавите членки на ЕС, САЩ и Великобритания. Участниците в работната закуска изразили  готовност за провеждането на подобни формати и занапред с оглед установяването на пряк диалог между партньорите за осигуряването на ефективно взаимодействие в областта на правоприлагането, се казва в съобщението.

 

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

За мен е привилегия да пристъсвам на Общото събание на адвокатите в България – това …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.