Последни новини
Home / Законът / Иван Гешев ще съди за клевета и министър Атанас Славов, „ако е вменяем“, също и адв. Емануил Йорданов

Иван Гешев ще съди за клевета и министър Атанас Славов, „ако е вменяем“, също и адв. Емануил Йорданов

Defakto.bg
Фрагмен от заседанията на ВСС за отсраняването на Иван Гешев от поста заради  неетично поведение.

Иван Гешев ще съди за клевета министъра на правосъдието Атанас Славов. Това стана ясно от позиция на Движение „Справедливост за България“, разпространена до медиите. Миналия петък той обяви,  че е решен на да съди и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов за думите му, че иметото на  Гешев излиза пред скоби в кръгове около Мартин Божанов  – Нотариуса и Петьо Еврото.

Според  новата си позиция, бившият главен прокурор обещава същото и на министър на правоъсдието Атанас Славов, който потвърди казаното от Сарафов. Той ще съди и бившия  министър на МВР, сега адвокат,  Емануил Йорданов:

Както обещах, смятам да съдя всички лъжци. Яростната медийна атака срещу „Граждански блок“ и мен персонално означава, че политическият буклук се е уплашил от хората. Уплашил се е, че ще го изметат и вкарат в затвора, където му е мястото.

Днес заявявам, че ще предам на съд за клевета Емануил Йорданов и министъра на правосъдието Атанас Славов, както и че ще направя същото и с всеки следващ лъжец. Въпреки, че за Славов не знам дали може да осъзнава свойството и знамението на извършеното от него, предвид обстоятелството, че заяви, че съм Господ. Очаквам неговата вменяемост да бъде изследвана, чрез съдебно- психиатрична експертиза в хода на съдебното производство.

Според генерал Патън, ако се въргаляш в калта с прасе, ти ще се окаляш, а на него ще му хареса. Е, нека се търкалят на воля. Тъжното е, че ни управлява политически отпадък който превръща държавността ни в руини. Затова, за да оцелеем като нация и държава, трябва да ги изхвърлим на бунището на историята„, казва бившият главен прокурор.

Пред БНР  в отговор на заканата, министър Славов  коментира:  „Ако някой трябва да бъде съден, това са хората, които са участвали в престъпна схема. Както е публично известно, имаше твърдения за връзки на господин Гешев през последните няколко години и в интервютата, публикувани от Антикорупционния фонд, анализи в медиите. Тоест, това не е някаква информация, която излиза от мен. Аз цитирам публични източници и Гешев има много какво да обяснява от този и по други казуси„.

Връзката между Иван Гешев и кръговете около Мартин Божанов и Петьо Еврото е явна. Тя се твърдеше от самите участници – и от Петьо Еврото, и от Мартин Божанов.  Една негова реплика е – „Ние си говорим с Господ“, имайки предвид главния прокурор,  подчерта министърът в предването „Защо, господин министър?“ по БТВ

В понеделник стана ясон, че представители на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) „гостуват“ на  Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО), за да проверят кой, как и на какво основание е извършил смяна на фамилното име и на последните пет цифри от ЕГН-то на убития в края на януари Мартин Божанов-Нотариуса. Това се разбра от думите на вътрешният министър Калин Стоянов, цитиран от БТА. От думите му се разбира, че се работи по няколко версии за убийството, но не уточнява какви.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Заловеният „скитник“ с псевдоним „Червения пират“ признал, че е автор на заплахите до съдии и министри

Мъжът, задържан за отправяни към магистрати заплахи, е действал сам. Предполага се, че страда от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.